17. 3. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Jim Caviezel si zahrá v zatiaľ nepomenovanom pilotnom filme o príslušníkoch Navy SEALs. Projekt sleduje členov elitnej jednotky počas tréningu, plánovania a vykonávania najnebezpečnejších misií. Caviezel stvárni Jasona, rešpektovaného a oddaného lídra tímu, ktorý zažil už viac než tucet podobných nasadení. Pridá sa tak k hereckému obsadeniu, ktoré tvoria A.J. Buckley, Max Thieriot, Neil Brown Jr. alebo Toni Trucks.
Autorom scenára je Benjamin Cavell, režisérom Christopher Chulack. Obaja sú spolu so Sarah Timberman a Carlom Beverlym aj výkonnými producentmi. Projekt pripravuje CBS TV Studios.
Jim Caviezel, celým menom James Patrick Caviezel, je známy najmä ako Ježiš z kontroverznej historickej drámy Umučenie Krista (2004). Zahral si aj vo filmoch G.I. Jane (1997), Tenká červená čiara (1998), Pošli to ďalej (2000), Frekvencia (2000), Policajtka (2001), Ťažký zločin (2002), Gróf Monte Christo (2002), I am David (2003), Smrť na diaľnici (2004), Hráč so smrťou (2004), Bobby Jones: Stroke of Genius (2004), Déja Vu (2006), Uväznení (2006) alebo Útek z väzenia (2013). Od roku 2011 účinkoval v kriminálnom seriáli Lovec zločincov (2011 - 2016).

Americká komička, herečka a speváčka Jane Lynch sa predstaví v komediálnom pilotnom filme Relatively Happy. Projekt stanice NBC, predtým známy pod názvom Happy Peppers, prináša príbeh Henryho a jeho sestry, ktorí začnú spolu bývať po tom, ako jeden z nich utrpí stratu. Vzájomne sa podporujú, stanú sa najlepšími priateľmi a pomáhajú si pri problémoch s láskou a prácou. Súrodencov si zahrajú Jon Rudnitsky a Genevieve Angelson. Jane Lynch stvárni Bobbi Martin, sukničkársku rozvodovú advokátku, ktorá je Henryho nadriadenou a mentorkou. Úlohu pôvodne napísali pre muža, ale producenti sa nakoniec rozhodli obsadiť 56-ročnú herečku.
Max Mutchnick a Jeff Astrof napísali scenár a sú výkonnými producentmi spolu s režisérom Jamesom Burrowsom. Projekt pripravuje Warner Bros. Television.
Jane Lynch je známa napríklad ako Sue Sylvester zo seriálu Glee (2009 - 2015), vďaka ktorému získala cenu Primetime Emmy a Zlatý glóbus. Zahrala si aj v komédiách 40 rokov panic (2005), Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006) a Traja hlupáci (2012) či romantickej dráme Julie a Julia (2009). Objavila sa tiež v niekoľkých epizódach seriálov Dva a pol chlapa (2003 - 2015), Bostonské zločiny (2004 - 2008), Láska je Láska (2004 - 2009), Lovespring International (2006) alebo Myšlienky vraha (2005). Svoj hlas prepožičala do animovaných snímok Shrek: Zvonec a koniec (2010), Rio (2011) či Útek z planéty Zem (2013). Na konte má aj ďalšie dve Primetime Emmy, ktoré jej vynieslo moderovanie televíznej súťaže Hollywood Game Night (2013).

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Bývalý poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť generál vo výslužbe Michael Flynn prijal od ruskej štátnej televízie RT čiastku 33.750 dolárov za to, že sa v roku 2015 zúčastnil v Moskve na oslavách desiateho výročia jej vzniku. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov vyšetrovania amerického Kongresu.
Člen Snemovne reprezentantov za Demokratickú stranu Elijah Cummings vyzval americké ministerstvo obrany, aby od Flynna požadovalo vrátenie peňazí, pretože americká ústava zakazuje armádnym dôstojníkom vo výslužbe prijímať dary od predstaviteľov cudzích štátov.
Americké tajné služby označili vlani ruskú televíziu RT za propagandistický nástroj Kremľa.
Okrem finančného daru od RT prijal Flynn aj 11.250 dolárov od ďalších dvoch ruských spoločností vrátane veľkej firmy pôsobiacej v oblasti počítačovej bezpečnosti.
Flynn - nominant amerického prezidenta Donalda Trumpa - musel z funkcie poradcu pre národnú bezpečnosť odstúpiť v polovici februára, keď vyšlo najavo, že bol v kontakte s ruským veľvyslancom vo Washingtone Sergejom Kisľakom, pričom o týchto aktivitách klamal viceprezidentovi Mikeovi Penceovi.


Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov odmietol obvinenia amerického ministerstva spravodlivosti, podľa ktorých sa na krádeži stámiliónov údajov používateľov služieb internetovej spoločnosti Yahoo z roku 2014 podieľala ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB).
Opakovane sme povedali, že nemôže byť reči o tom, že by bol nejaký predstaviteľ akejkoľvek ruskej štátnej organizácie zapojený do nejakej protiprávnej činnosti v kyberpriestore," povedal podľa agentúry Interfax Peskov.
Spojené štáty v stredu obvinili dvoch príslušníkov FSB a dvoch hackerov z bývalých sovietskych republík z útoku na Yahoo, ktorý bol podľa amerického ministerstva spravodlivosti zameraný na e-maily ruských a amerických predstaviteľov, ruských novinárov či zamestnancov finančných inštitúcií.
"Takéto konanie je ešte o to nehoráznejšie, že sa na ňom podieľali a riadili ho príslušníci FSB, ktorí majú dohliadať na dodržiavanie zákonnosti," uviedla v stredu na margo krádeže údajov z viac ako 500 miliónov kont používateľov internetových služieb spoločnosti Yahoo námestníčka amerického ministra spravodlivosti Mary McCordová.

Bulharské hlavné mesto Sofia by sa chcelo v budúcnosti stať centrom európskeho filmového priemyslu. V súvislosti s tým tu v uplynulých dňoch prezentovali stratégiu, ako dosiahnuť realizáciu tohto cieľa v priebehu desiatich rokov.
Stratégia, ktorú musí ešte schváliť miestne zastupiteľstvo, obsahuje 17 opatrení vrátane zriadenia mestského filmového fondu, iniciovania súkromných investičných aktivít a podpory pre mladých filmárov. V plánoch však nechýba ani vybudovanie siete kín a podpora filmových festivalov v bulharskej metropole.
Primátorka Jordanka Fandyková pri prezentácii stratégie pripomenula, že UNESCO vyhlásilo Sofiu v roku 2014 za kreatívne mesto výroby filmov. Zároveň uviedla, že vlani sa v bulharskej metropole nakrúcali scény celkove 21 hraných celovečerných filmov a televíznych seriálov.
Súkromná spoločnosť Nu Boyana Film Studios so sídlom v Sofii sa podieľala na výrobe 35 zahraničných a bulharských filmov, ako aj viac ako 80 audiovizuálnych produkcií vrátane reklamných šotov a videoklipov.
Druhý muž sofijskej radnice Todor Čobanov zmienil, že plánované opatrenia poslúžia rozšíreniu prístupu k filmom, ako aj rozvoju filmového priemyslu a rastu spotreby v sfére kultúry.

Copyright © TASR 2017