19. 4. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Írske skokanské dostihy Irish Grand National na 5800 m o 500 000 eur na Veľkonočný pondelok vo Fairyhouse boli nočnou morou komentátorov. Až 13 z 28 koní totiž štartovalo pod bordovo-bielou kombináciou gigantu Gigginstown majiteľa aeroliniek Ryanair Michaela O´Learyho. Pôvodne ich dokonca malo byť 14, Tell Us More napokon absentoval. Jediným rozlíšením boli farebné návleky na prilbách jazdcov.
"Ja sa tými čiapkami Gigginstownu až do pondelka ani nebudem zaoberať. Môžu ich totiž zmeniť v deň dostihov a ak by som sa to učil skôr, dostal by som sa do riadneho zmätku. Musím však priznať, že budem rád, keď tie dostihy budú za mnou," povedal podľa Racing Postu Dessie Scahill v službách špecializovanej televíznej stanice At The Races.
"Už som zažil šesť či osem koní JP McManusa vo významných hendikepových súpereniach, ale to stále bolo nič oproti tomuto prípadu," uznal Tony O´Hehir pracujúci pre RTE.
Komentátorom napokon uľahčil úlohu vývoj dostihov. Približne míľu pred koncom totiž bola s veľkým náskokom vpredu trojica aktérov bez zastúpenia Gigginstownu a aj po preskupení pred cieľovou rovinkou nik bordovo-biely neprichádzal reálne do úvahy v súvislosti s víťazstvom. Najlepším z O´Learyho trinástky napokon bol Thunder And Roses, štvrtý v cieli.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Americká polícia oznámila, že Stevena Stephensa, ktorý v nedeľu 16. apríla zabil 74-ročného dôchodcu v meste Cleveland v štáte Ohio a video z vraždy zverejnil na Facebooku, lokalizovali v štáte Pensylvánia vďaka prijatej informácii - tá viedla k pátraniu, ktoré sa skončilo tak, že sa podozrivý zastrelil.
Šéf clevelandskej polície Calvin Williams uviedol, že úrady dostali informáciu, že vozidlo 37-ročného podozrivého Stephensa sa dnes ráno nachádzalo na parkovisku reštaurácie McDonald's v meste Erie v Pensylvánii. Štátna polícia sa potom muža pokúšala zastaviť a ten sa po krátkom prenasledovaní zastrelil.
Zatiaľ nie je jasné, kde bol Stephens od nedeľňajšej streľby.
Vyšetrovatelia podľa policajného šéfa Williamsa dúfali, že sa budú so Stephensom rozprávať, aby zistili motív jeho činu.

Copyright TASR ©2017