20. 4. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Správca sociálnej siete Facebook dnes ráno odblokoval účet Veľvyslanectva Ruskej federácie v SR, pričom však ponechal funkčnú aj falošnú stránku, ktorá pokračuje vo zverejňovaní provokačných materiálov, uviedol dnes pre agentúru RIA Novosti tajomník diplomatickej misie Nikita Griščenko.
Dodal, že oficiálna stránka veľvyslanectva bola zablokovaná tri dni, pričom bez uvedenia príčiny zo strany spoločnosti Facebook. Griščenko poukázal na to, že voči administrátorovi falošnej stránky neprijal Facebook žiadne represívne opatrenia a na tejto stránke sa naďalej objavujú lživé informácie.
Okrem facebookového konta ruského veľvyslanectva v Bratislave bol zablokovaný aj účet jeho zastupiteľstva v Prahe. Situáciou sa na podnet ruského ministerstva zahraničných vecí začala zaoberať i Federálna služba pre dohľad v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor).
Po zablokovaní oficiálneho facebookového konta ruského veľvyslanectva v Bratislave sa jeho falošná stránka premenovala na "Sovietska ambasáda v Československu".

Copyright © TASR 2017


      


Americká kapela Dreamcar vystúpila v televíznej show Jimmy Kimmel Live!. Formácia počas svojej televíznej premiéry predstavila skladby Kill For Candy a All Of The Dead Girls. Obe piesne sa budú nachádzať na albume, ktorý kapela plánuje vydať 12. mája. Formácia z debutovej, eponymnej nahrávky predtým predstavila aj skladbu Born To Lie.
Dreamcar vznikli minulý rok. Formáciu tvoria spevák Davey Havok, známy aj z kapely AFI a tiež traja členovia skupiny No Doubt - Tony Kanal (basgitara), Tom Dumont (gitara) a Adrian Young (bicie). Štyridsaťšesťročný Kanal v nedávnom rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone prezradil, čo môžu fanúšikovia a fanúšičky čakať od prvého albumu kapely. "Všetci sme vyrastali na hudbe 80. rokov minulého storočia. Keď máte od 13 do 19 rokov, veľmi na vás vplýva to, čo počúvate a myslím si, že v súčasnosti je spomínaná produkcia súčasťou nás všetkých," povedal muzikant.


Americký týždenník Time zverejnil zoznam 100 najvplyvnejších ľudí sveta. Dostali sa doň nielen osobnosti z oblasti politiky, kultúry či šoubiznisu, ale napríklad aj zakladateľ portálu WikiLeaks Julian Assange, modelka Ashley Graham či šéfkuchárka a reštauratérka Barbara Lynch.
V zozname tento rok opäť figuruje pápež František a okrem neho sa v ňom znova objavili aj americký prezident Donald Trump, jeho ruský náprotivok Vladimir Putin či severokórejský líder Kim Čong-Un. Medzi ďalšími najvplyvnejšími politikmi sú aj britská premiérka Theresa May, čínsky prezident Si Ťin-pching, veliteľ iránskych revolučných gárd Kásim Sulejmaní, prezident Kolumbie Juan Manuel Santos, indický premiér Narendra Modi, turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, thajský kráľ Ráma X. či filipínsky prezident Rodrigo Duterte. Spomedzi hudobníkov sa do stovky najvplyvnejších ľudí dostali Chance The Rapper, Ed Sheeran, Alicia Keys či Demi Lovato. Z oblasti kinematografie sú to zase Constance Wu, Jordan Peele, Riz Ahmed, Ava DuVernay, Margot Robbie, Ryan Reynolds, Leslie Jones, James Corden či Viola Davis. 
Medzi ďalšími osobnosťami, ktoré sa na zoznam dostali, sú aj dcéra spomínaného amerického prezidenta Ivanka Trump s manželom Jaredom Kushnerom, gymnastka Simone Biles, spisovateľ Colson Whitehead, brazílsky futbalista Neymar, gambijská právnička Fatou Bensouda, írsky majster zmiešaných bojových umení Conor McGregor, peruánska aktivistka za práva žien a bojovníčka proti domácemu násiliu Cindy Arlette Contreras Bautista či astronómovia Natalie Batalha, Guillem Anglada-Escudé a Michael Gillon.
©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.