8. 5. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Česká televízia začala natáčať komediálny seriál Dabing Street. V úlohe herečky Evy, ktorá zdedí dabingový štúdio po svojom manželovi, sa predstaví Klára Melíšková. Dvanásťdielna seriál vychádza z rovnomennej divadelnej hry, ktorú Petr Zelenka napísal pre Dejvické divadlo.
Seriál rozpráva príbeh dabingového štúdia Zero, ktorý po smrti majiteľa zdedí jeho manželka Eva. Štúdiu sa ale nedarí, má dlhy a ďalšie problémy. Technici Pavel a Karel, ktorých hrajú Václav Neužil a Hynek Čermák, Eve pomáhajú, ako sa dá. Aby dostalo štúdio bankový úver, prijme Eva syna bankového riaditeľa Davida, ktorého stvárni Marek Adamczyk. Herci postupne odmietajú v štúdiu pracovať a dabovanie sa ujmú samotní technici.
"Oni ten dabing milujú, nechcú sa ho vzdať, ale zároveň úroveň relácií, ktoré dabujú, klesá. To so sebou nesie veľa vtipných situácií, kedy oni vymýšľajú podvody a fígľami. Dej sa ale netočí len okolo dabingu, ale aj okolo vzťahov medzi hlavnými postavami, "povedala novinárom kreatívne producentka seriálu Kateřina Ondřejková.
V seriáli hrá aj Jiří Bartoška, ktorý hrá sám seba. Rovnako tak sa v ňom objavia napríklad Viktor Preiss alebo Ivan Trojan. "Je tam veľa ďalších zábavných postáv. Myslím, že prekvapením pre divákov bude Miroslav Krobot, ktorý hrá režiséra Jandu. Ten je známy tým, že bije herca, nikdy dabing nerobil, ale oni potrebujú schopného režiséra, ktorý by bol ochotný dabovať. Skončí to škandálom, pretože v štúdiu napadne herca, "dodala Ondřejková.
Natáčanie potrvá do začiatku júla, do konca roka sa bude dokončovať. Do vysielania by mal byť podľa Ondrejková pripravený od januára budúceho roka.

Copyright ČTK ©2017