11. 5. 2017

RADA RTVS

RADA RTVS

Rada Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na dnešnom zasadnutí v Košiciach prerokovala a vzala na vedomie Komplexnú správu o organizácii, činnosti a rozvoji Štúdia RTVS v Košiciach. K aktuálnym výzvam v rámci tohto štúdia patrí komplexná rekonštrukcia budovy televíznej zložky v areáli na Rastislavovej ulici a spustenie novej televíznej relácie Ahoj Slovensko.
Ako informoval výkonný riaditeľ košického štúdia RTVS Juraj Hidvéghy, práce na rozsiahlej rekonštrukcii administratívnej budovy by mali začať v najbližších mesiacoch a trvať zhruba 18 mesiacov. "Výsledkom bude kompaktná budova s výbornou energetickou bilanciou a všetkými parametrami, ktoré sú potrebné v dnešnej dobe," uviedol pre novinárov. Na projekt získal RTVS finančný príspevok z európskych fondov vo výške viac ako 1,8 milióna eur, spolufinancovanie je v objeme päť percent. Harmonogram prác bude prispôsobený potrebám tak, aby nebolo ovplyvnené televízne vysielanie.
Nový denný publicistický magazín Ahoj Slovensko zachytávajúci život v regiónoch začne na stanici Dvojka od 22. mája. Vysielať sa bude na dennej báze striedavo z Košíc a Banskej Bystrice. "Čo sa týka rozhlasu, dominantnou časťou výroby v zásade je príprava programov pre Rádio Regina Východ. Víziou je možnosť navýšenia objemu vysielania aj vo víkendových časoch, pretože v aktuálnom modeli sa cez víkendy v mnohých reláciách striedame s Banskou Bystricou a Bratislavou," konštatoval Hidvéghy.
Podpredseda Rady RTVS Martin Kákoš, ktorý viedol rokovanie rady, ocenil výraznejšiu technologickú obnovu košického štúdia. "Myslím si, že je to nevyhnutné, pretože dlhé roky to bolo zanedbávané a práve zaostávanie v oblasti technologického vybavenia v značnej miere limitovalo možnosti pre ďalšiu výrobu. Zdá sa, že by to mohol byť impulz a naštartovanie väčšieho objemu výroby," povedal pre TASR. Slušné herecké zázemie na východnom Slovensku, tvorivý a ľudský potenciál je podľa neho možné využiť pri produkcii rozhlasových a televíznych programov.

Copyright TASR ©2017