10. 8. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Srbský tenista Novak Djokovič podľa magazínu Hello! z jeho krajiny zvažuje právne kroky voči Hél?ne Pelletierovej. Päťdesiatosemročná kanadská bývalá tenistka a teraz novinárka v službách RDS vo vysielaní montrealskej rozhlasovej stanice 98,5 FM nepriamo obvinila nedávnu svetovú jednotku, že si pauzu na zvyšok sezóny dopriala z iných dôvodov ako zdravotných.
"Poviem vám, čo sa šepká v zákulisí... Niektorí moji kamaráti aj rešpektovaní kolegovia, ktorí sledujú veľké turnaje, sú presvedčení, že Djokovič má problémy s dopingom a teraz je pod ochranou ATP. Nič nie je potvrdené, ale podobné prípady tu v minulosti boli vrátane Andreho Agassiho či Martiny Navrátilovej. Ja len vykonávam moju prácu novinárky a zdieľam informácie, ktoré sa ku mne dostanú. Neznamená to, že je to môj názor. Možno sú to len fámy," skonštatovala Pelletierová, citoval ju napríklad český web Tennis Arena.
Tridsaťročný Belehradčan Djokovič 26. júla oznámil predčasný koniec svojej sezóny pre problémy s lakťom dominantnej pravej ruky. Dvanásteho júla nedohral štvrťfinále grandslamového Wimbledonu v Londýne proti Čechovi Tomášovi Berdychovi, odstúpil za stavu 6:7 (2), 0:2. Následne priznal, že ruka ho sužuje už rok a pol. Už vtedy nevylúčil dlhšiu pauzu.


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Ukrajinské úrady podnikli raziu v kanceláriách, kde sídli jeden z najobľúbenejších spravodajských portálov na Ukrajine, Strana.ua. Toto leto to bol už druhý zásah proti mediálnej organizácii kritickej k vedeniu krajiny, uviedla agentúra DPA.
V polovici júla prehľadali príslušníci ozbrojeného komanda v centre Kyjeva redakciu denníka a rozhlasovej stanice Vesti.
Strana.ua oznámila, že úrady prehľadali aj domy dvoch jej novinárov.
Hovorkyňa Ukrajinskej bezpečnostnej služby Olena Hitljanska uviedla, že tento spravodajský web vyšetrujú pre podozrenia zo zverejnenia tajných vládnych informácií.
Vyšetrovatelia "kontrolujú počítačové zariadenia, aby zistili, či sa v nich nenachádzajú materiály obsahujúce štátne tajomstvo", odkázala cez Facebook.
Predseda Národného združenia ukrajinských novinárov Serhij Tomilenko sa na margo tejto razie vyjadril odmietavo s tým, že ide o dôkaz selektívneho prístupu vlády k spravodlivosti.


Copyright TASR ©2017