8. 8. 2017

Zomrel Haruo Nakajima

Zomrel Haruo Nakajima

Vo veku 88 rokov zomrel Haruo Nakajima, ktorý hral Godzillu v pôvodnom japonskom filme z roku 1954. Jeho dcéra Sonoe Nakajima povedala v utorok pre agentúru The Associated Press (AP), že ho minulý mesiac hospitalizovali a zomrel v pondelok na zápal pľúc.
Keď mu ponúkli rolu Godzilly, pôsobil Haruo Nakajima ako kaskadér v samurajských filmoch. V roku 2014 v rozhovore s AP prezradil, že spôsob chôdze jaštera vymyslel pri pozorovaní chôdze slonov a medveďov v zoo. V gumovom kostýme, ktorý mal na sebe, mu bolo pod svetlami na pľaci podľa neho tak teplo, že z trička vyžmýkal aj pol vedra potu. Rodák z Jamagaty si pritom Godzillu zahral aj v 11 ďalších filmoch z produkcie japonských štúdií Toho.
Nakajima sa až donedávna pravidelne zúčastňoval na rôznych podujatiach a festivaloch, pričom mal byť tiež hosťom na októbrovom filmovom festivale v Tokiu. "Ja som originál, moja Godzilla bola najlepšia," povedal tiež AP.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.