9. 10. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Celosvetovo známa značka mydla Dove sa ospravedlnila za reklamu na Facebooku, ktorú kritizovali ako rasistickú, pretože zobrazuje černošku meniacu sa po použití výrobku Dove na belošku.
"Obrázok, ktorý sme nedávno zverejnili na Facebooku, nesplnil zásadu predstavovať ženy inej rasy ohľaduplne," uviedol výrobca Dove v sobotu na Twitteri. "Hlboko sa ospravedlňujeme za urážku, ktorú spôsobil."
Nie je jasné, do akej miery sa tento obrázok rozšíril po internete alebo na ktoré trhy bol zameraný, napísala dnes tlačová agentúra DPA. A dodala, že značku vlastní holandsko-britská medzinárodná spoločnosť Unilever vyrábajúca spotrebný tovar pre domácnosť.
Obrázok zdieľala v piatok na Twitteri aj americká umelecká maskérka, keď sa podľa jej slov objavil na jej účte na Facebooku.
Na niektorých užívateľov Twitteru reakcia značky Dove nezapôsobila.
"Toto má byť ospravedlnenie?" položil otázku na Twitteri juhoafrický užívateľ. "V podstate vaše ospravedlnenie ani nepotrebujeme, keďže prechádzame na lepšiu značku, ktorá nie je RASISTICKÁ...!!! Majte sa."
"Ale teraz vážne, ako môže taká veľká spoločnosť ako Dove urobiť takúto 'chybu'?" napísal ďalší užívateľ Twitteru z New Yorku.

Copyright TASR ©2017

Ďalšie významné osobnosti, ktoré prispeli svojím dielom, životom či úspechom k rozvoju českej spoločnosti, predstaví v jesennom vysielaní v pokračujúcom cykle Gen Českej televízie. Včera večer to bol publicista a spisovateľ Karel Hvížďala pohľadom režiséra Petra Zelenku, v budúcom týždni rodina Mašínových pohľadom Jána Nováka.
"Portrét futbalového brankára Petra Čecha prinesie Jakub Sommer a prvú českú Miss World Taťánu Kuchařovú vo svojom režijnom debute Ondřej Gregor Brzobohatý," uviedol Daniel Maršalík z Českej televízie. Herec a režisér Jiří Mádl si tiež prvýkrát vyskúšal žáner dokumentu, a to na portréte parazitológa Julia Ševčíka . Medzi ďalšími osobnosťami nebude chýbať jedna zo svetovo najznámejších Češiek našej novodobej histórie, političky Madeleine Albrightovej pohľadom režiséra Dušana Trančíka. Tento Gen bude odvysielaný poslednú októbrovú nedeľu.
Jesenné premiéru ďalej budú mať dokumentárne medailóny hokejistu Jiřího Holečka, chirurga Bohdana Pomahača, architekta Josefa Pleskota, herečky a bývalej prvej dámy Dagmar Havlovej Veškrnovej a generála Petra Pavla.
"K dokumentárnemu žánru sa po dlhšej dobe vráti Jiří Menzel, ktorý natočí diel o kameramanovi Jaromírovi Šofrovi, s ktorým spojil podstatnú časť svojej vlastnej profesijnej dráhy," dodal Maršalík.
Prvý diel cyklu v produkcii spoločnosti Febio sa na verejnoprávne obrazovke objavil 4. januára 1993 a v troch cykloch predstavil 284 osobností, každú v necelých 15 minútach. Po pätnástich rokoch sa tento rok v januári tieto portréty do televízie vrátili vo štvrtej rade, ktorá ponúkne ďalších päťdesiat dielov. Zastúpenie osobností zachováva pestrosť rôznych oblastí ľudských činností a profesií. Aj teraz každý diel uvádza pôvodnej zvučka s ľudskou stopou s hudbou Martina Nemca.

Copyright ČTK ©2017