6. 10. 2017

SAV a RTVS si uvedomujú, že mládež neraz podlieha senzačným až bulvárnym správam

SAV a RTVS si uvedomujú, že mládež neraz 

podlieha senzačným až bulvárnym správam


Slovenská akadémia vied (SAV) a RTVS si uvedomujú svoje postavenie a možnosti pri informovaní a formovaní osobitne mladej generácie, ktorá neraz podlieha prvoplánovým povrchným, senzačným až bulvárnym správam. Po včerajšom stretnutí šéfa SAV Pavla Šajgalíka a generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka na pôde akadémie o tom informoval vedúci referátu pre komunikáciu a médiá SAV Stano Ščepán.
Témou stretnutia bola zmysluplná podpora a najmä príťažlivá popularizácia vedy a výskumu. "Obe inštitúcie sa tešia vysokej dôveryhodnosti verejnosti. RTVS a SAV majú podpísané Memorandum o spolupráci, rozbehli spoločne projekt Veda SK v Slovenskom rozhlase a finalizujú kampaň Robme z toho vedu pre Slovenskú televíziu," informoval Ščepán.
Podľa jeho slov je viac možností osloviť diváka hodnotným a súčasne popularizačno-príťažlivým programom aj v kontexte využívania sociálnych sietí, resp. kombinovaním klasických audiovizuálnych médií s progresívnymi trendmi. "Jaroslav Rezník potvrdil, že RTVS chce posilniť oblasť vedy a výskumu aj v hlavnom spravodajstve Slovenskej televízie a otvára svoj priestor aj pre nové formáty kvalifikovaného popularizovania vedy pre deti aj dospelých," dodal Ščepán.

Copyright TASR ©2017