9. 2. 2018

DNES SA TO ZAČÍNA!

DNES SA TO ZAČÍNA!

Do vysielania RTVS sa, na rozdiel od situácie spred štyroch rokov, opätovne vrátia hokejové zápasy zo zimnej olympiády v Pjongčangu. Ich získanie bolo prioritou rokovaní RTVS so spoločnosťou Discovery Communications, ktorá vlastní exkluzívne vysielacie práva na olympijské hry pre európsky trh.
RTVS zároveň upriami pozornosť na ďalšie zaujímavé disciplíny, v ktorých sa očakáva medailový úspech slovenských reprezentantov. Prioritou je zachytiť výsledky všetkých slovenských športovcov. V prípade črtajúceho sa zaujímavého výsledku, či medailového úspechu Rádio Slovensko zaradí operatívne do vysielania aktuálne vstupy priamo z dejiska ZOH v Pjongčangu, a nie sú vylúčené ani programové zmeny na Jednotke a Dvojke.
Dvojka prinesie od skorých ranných hodín sled priamych prenosov a kratších záznamov do približne 15.30 až 16.00 h s využitím vstupov zo Štúdia ZOH. Od 16.00 do 19.30 h je na Dvojke naplánovaný trojhodinový až tri a polhodinový blok záznamov zo všetkých najdôležitejších súťaží olympijského dňa. Na Dvojke si diváci denne od 20.10 h môžu v Štúdiu ZOH 2018 pozrieť 50 minútový podrobný prehľad o športovom dianí v Pjongčangu. Súčasťou popoludňajšieho vysielania na Dvojke bude relácia Štúdio Šport – Olympijský dom 2018. Prinesie zaujímavé rozhovory s výraznými osobnosťami slovenského a zahraničného športu, ako aj reakcie na výkony a výsledky slovenských športovcov. Zimná olympiáda bude mať dominantné postavenie v Góloch-bodoch-sekundách na Jednotke, ako aj vo všetkých športových spravodajstvách.
V Rádiu Slovensko sa bude od soboty 10. februára do nedele 25. februára od 02.00 do približne 13.00 h naživo ozývať moderované OH štúdio podľa toho, v akom čase budú vrcholiť disciplíny, v ktorých sa predstavia slovenské medailové želiezka. O ZOH 2018 bude Rádio Slovensko informovať tiež v Rádiožurnále a vo večerných športových reláciách, odvysiela sumáre aktuálneho diania, rozhovory so športovcami a priestor dostane i publicistika zo zákulisia olympijského diania. Olympijskej téme sa bude venovať Nočná pyramída, K veci či Príbeh na týždeň.
Vo vysielaní RTVS sa olympiáda začne v piatok 9. februára o 11.30 h Štúdiom ZOH 2018 na Jednotke a hneď po ňom otváracím ceremoniálom. Ukončí sa v nedeľu 25. februára na Dvojke záverečným Štúdiom ZOH 2018 – sumár o 20.10 h. Záverečný ceremoniál prinesie Jednotka medzi 12.00 až 14.00 h.