7. 2. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

O personálom zemetrasení možno hovoriť v súvislosti so zmenami v redakcii renomovaného amerického týždenníka Newsweek.
Ako informoval spravodajský portál Huffington Post, Mediálna skupina Newsweek sa rozhodla v pondelok uvoľniť z funkcie šéfredaktora Boba Roa a vedúceho redaktora Kena Liho. Okrem nich musia odísť aj reportéri Celeste Katzová a Josh Saul.
Údajne mal rovnaký krok postihnúť aj jedného z pracovníkov medzinárodnej ekonomickej redakcie Josha Keefa, avšak k tomu napokon nedošlo, pretože viacerí signalizovali, že v prípade jeho prepustenia odídu takisto.
Na znak solidarity s kolegami dal výpoveď Matthew Cooper, ktorý v liste adresovanom generálnemu riaditeľovi Newsweeku označil spomínané udalosti za hanbu a rozhodne kritizoval nezodpovedné kroky vedenia.
Dobrovoľne opúšťa periodikum aj investigatívny novinár David Sirota.
Mediálna skupina Newsweek sa k personálnym zmenám v redakcii periodika nechcela vyjadriť.
Viacerí nevylučujú, že k odvolaniam došlo v reakcii na nepriaznivé hodnotenie vydavateľskej skupiny v materiáloch prepustených.
Prokurátor z Manhattanu Cyrus Vance začal nedávno vyšetrovanie spomínanej mediálnej skupiny pre podozrenie z prania špinavých peňazí, a to v súvislosti s viacerými peňažnými sumami pochybného pôvodu. V priestoroch Newsweeku sa v polovici januára uskutočnila domová prehliadka.

Copyright © TASR 2018


Tvorcovia úspešného fantasy seriálu televíznej stanice HBO Hra o tróny David Benioff a D. B. Weiss vytvoriaí novú sériu filmov zo sveta Hviezdnych vojen (Star Wars). Oznámili to spoločnosti Lucasfilm a Disney. Úspešná dvojica napíše k novým snímkam scenára a bude ich aj produkovať.
"David a Dan patrí v súčasnosti k najlepším rozprávačom príbehov," uviedla riaditeľka spoločnosti Lucasfilm Kathleen Kennedyová. Pracovať by na nových filmoch mali Benioff a Weiss začať ihneď potom, čo budúci rok dokončí prácu na seriáli Hra o tróny.
Ďalšie podrobnosti o novom projekte Lucasfilm neoznámil, mal by byť ale nezávislý na predchádzajúcich snímkach, ktoré sa točia okolo Luka Skywalkera, a nemal by mať nič spoločné ani s nedávno oznámenou trilógiou pod režijné taktovkou Riana Johnsona. Jasné nie je napríklad ani to, koľko filmov by mali Benioff s Weissom vytvoriť.
"V lete 1977 sme cestovali do ďalekej, preďaleko galaxie a od tej doby sme o nej snívali," uviedli tvorcovia úspešného fantasy seriálu Hra o tróny Benioff a Weiss v spoločnom vyhlásení. Šancí podieľať sa na ďalších filmoch zo sveta Hviezdnych vojen sa obaja cítia poctení, veľká zodpovednosť je ale vraj aj trochu desí.
Spoločnosť Walt Disney & Co kúpila v roku 2012 produkčnú firmu Lucasfilm, čím získala práva na natočenie ďalších dielov Hviezdnych vojen. V roku 2015 sa do kín dostal film Star Wars: Sila sa prebúdza, vlani v decembri Star Wars: Posledný z Jediov. Tento rok sa fanúšikovia Hviezdnych vojen dočkajú nového príbehu o pašerákovi Hanu Solovi, už druhého zo spin-offov.

Copyright © ČTK 2018




Tržby filmovej divízie americkej mediálnej spoločnosti Walt Disney v štvrtom kvartáli oslabili o 1 percento, čo negatívne ovplyvnilo celkové výsledky firmy. Celkové kvartálne príjmy Walt Disney počas októbra až decembra medziročne posilnili iba o štyri percentá na 15,3 mld. USD, ale zisk firmy výrazne stúpol vďaka redukcii daní v USA. Zníženie sadzby dane znamenalo pre Walt Disney jednorazový prínos v sume 1,6 mld. USD. To pomohlo zvýšiť zisk firmy za záverečný štvrťrok vlaňajška o 78 percent na 4,4 mld. USD. Informuje o tom britský portál bbc.com.
Spoločnosť Walt Disney reštrukturalizuje svoje podnikanie, keďže čelí poklesu počtu užívateľov predplatenej televízie v USA. Vlani firma oznámila dohodu o kúpe časti mediálnej spoločnosti 21st Century Fox vrátane televízie Sky. Akvizíciu posudzujú regulačné úrady.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.