13. 7. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Christina Applegate si zahrá v komediálnom seriáli Dead to Me spoločnosti Netflix. Štyridsaťšesťročná rodáčka z Los Angeles sa okrem toho bude na čiernej komédii z dielne scenáristky Liz Feldman, producentov Willa Ferrela, Adama McKaya a spoločnosti CBS TV Studios, podieľať aj ako výkonná producentka. Projekt je pre ňu prvým seriálom za uplynulých šesť rokov.
Dead to Me bude mať 10 polhodinových epizód. Tvorcovia ho popisujú ako komediálnu verziu série Veľké malé klamstvá (2017). Dej príbehu sa zameria na silné priateľstvo, ktoré vznikne medzi utiahnutou vdovou Jen (Applegate) a zatiaľ bližšie nešpecifikovanou slobodomyseľnou osobou so šokujúcim tajomstvom. Jen je žena s temným zmyslom pre humor a problémom s ovládaním hnevu, ktorý nechce veľmi riešiť, pričom sa snaží zostať vyrovnaná po zabití manžela. Nakrúcanie seriálu sa začne na jeseň v Los Angeles.
Christina Applegate sa preslávila stvárnením Kelly Bundy v sitkome Ženatý so záväzkami (1987 - 1997). Neskôr sa objavila vo filmoch ako Nepovedzte mamičke, že opatrovateľka zomrela (1991), Mars útočí! (1996), Veľký záťah (1998), Mafia! (1998), Jednoducho sexi (2002), Letuška 1. triedy (2003), Prežiť Vianoce (2004), Hlásateľ správ: Príbeh Rona Burgundyho (2004), Láska na diaľku (2010), Týždeň bez záväzkov (2011), Anchorman 2: The Legend Continues (2013), Griswoldovci (2015) či Matky rebelky (2016). Ukázala sa aj v seriáloch Jesse (1998 - 2000) alebo Samantha Who? (2007 - 2009). Na konte má Primetime Emmy z roku 2003 za hosťovanie v seriáli Priatelia (1994 - 2004), pričom si počas kariéry vyslúžila aj ďalšie tri nominácie na tieto ceny a tiež po tri nominácie na Zlatý glóbus alebo Screen Actors Guild Awards. Účinkovala aj na Broadwayi.

Federálne ministerstvo spravodlivosti sa vo štvrtok odvolalo proti rozhodnutiu, ktorým súd spoločnosti AT&T povolil prevziať firmu Time Warner. Transakciu v hodnote 81 mld. USD odobril minulý mesiac federálny súd, keď odmietol žalobu ministerstva spravodlivosti, ktoré napadlo zlúčenie firiem vlani v novembri. Napriek očakávaniam časti expertov sudca prevzatie schválil bez stanovenia akýchkoľvek osobitných podmienok. Ministerstvo spravodlivosti v tom čase oznámilo, že zvažuje možnosť ďalšieho odvolania.
AT&T je najväčším americkým poskytovateľom služieb v oblasti tradičného satelitného televízneho vysielania a v oblasti káblovej televízie. Time Warner vlastní televízne kanály HBO, CNN, TBS a filmové štúdiá Warner Bros. Ministerstvo spravodlivosti fúziu napadlo s tým, že spojenie AT&T a Time Warner by vážne poškodilo spotrebiteľov zvýšením poplatkov za príjem televízneho vysielania a brzdením inovácie, osobitne v oblasti internetového televízneho vysielania.
Nesúhlas vlády s akvizíciou v tom čase prekvapil mnohých znalcov trhu, ktorí poukazovali na to, že AT&T a Time Warner nie sú priamymi konkurentmi a "vertikálne" spojenia medzi takýmito firmami zvyčajne ľahšie získavali súhlas vlády ako transakcie spájajúce konkurentov.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.