17. 2. 2019

RTVS predstaví kandidátov na prezidenta

RTVS predstaví kandidátov na 

prezidenta



Rozhovory s 15 kandidátmi na prezidenta, tri finálové diskusie a volebné štúdio odvysiela RTVS z moderných priestorov vytvorených presne na tento účel.

Priestory sa dajú veľkostne prispôsobovať počtu hostí. Dominuje im kópia štátneho znaku SR, ktorý sa nachádza na priečelí Prezidentského paláca v Bratislave. Pozadie dotvárajú LED panely s grafikou štátneho znaku a slovenská trikolóra, ktorá je navrhnutá ako pomyselný graf výsledkov volieb.

„Informovanie o prezidentských voľbách je jednou z najväčších verejnoprávnych úloh RTVS, preto sme celý koncept predstavovania kandidátov chceli spraviť modernejšie a lepšie, aby sme sa grafikou priblížili k vyspelým televíziám vo Veľkej Británii, Nemecku či v škandinávskych krajinách,“ ozrejmil šéf Odboru kreatívy RTVS Igor Majkut. Ako dodal, hlavný dôraz sa kládol na funkčnosť, modernosť, minimalizmus a jednoduchosť.

Rovnaký princíp sa uplatnil pri upútavkách RTVS, ktoré sú ladené do striebristého odtieňa. Zábery Prezidentského paláca, použité v jednej z upútaviek, vznikali aj za pomoci dronu. Igor Majkut v tejto súvislosti vyzdvihol vynikajúcu súčinnosť spravodajskej produkcie, režiséra a kreatívy. „Fungovalo to úplne bezchybne,“ dodal.

RTVS prinesie k prezidentským voľbám najviac informácií, diskusií s kandidátmi a priestoru na ich prezentáciu. Od pondelka 18. februára do piatka 8. marca odvysiela každý pracovný deň o 16:25 na Jednotke po tri rozhovory s prezidentskými kandidátmi na základe vyžrebovaného poradia. Prvý týždeň bude zameraný na otázky z oblasti právomocí hlavy štátu, druhý týždeň na zahraničnú politiku a tretí týždeň bude venovaný domácim témam. Poslucháči Rádia Regina Západ a Východ si ich môžu vypočuť v tie isté dni o 16:30, Rádia Regina Stred o 17:30 a Rádia Slovensko o 19:05. Moderovať ich budú Marek Makara, Martina Kvačkajová a Stanislav Lažo.

Vysielanie rozhovorov s kandidátmi:

Pondelok 18.2. Robert Mistrík, František Mikloško, Maroš Šefčovič

Utorok 19.2. Róbert Švec, Marian Kotleba, József Menyhárt

Streda 20.2. Eduard Chmelár, Milan Krajniak, Bohumila Tauchmannová

Štvrtok 21.2. Štefan Harabin, Martin Daňo, Béla Bugár

Piatok 22.2. Juraj Zábojník, Zuzana Čaputová, Ivan Zuzula

Pondelok 25.2. Maroš Šefčovič, František Mikloško, Marian Kotleba

Utorok 26.2. Bohumila Tauchmannová, Róbert Švec, Milan Krajniak

Streda 27.2. Štefan Harabin, Béla Bugár, Juraj Zábojník

Štvrtok 28.2. Robert Mistrík, Eduard Chmelár, Ivan Zuzula

Piatok 29.2. Zuzana Čaputová, Martin Daňo, József Menyhárt

Pondelok 4.3. Bohumila Tauchmannová, Robert Mistrík, František Mikloško

Utorok 5.3. Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Zuzana Čaputová

Streda 6.3. Ivan Zuzula, Béla Bugár, József Menyhárt

Štvrtok 7.3. Maroš Šefčovič, Milan Krajniak, Róbert Švec

Piatok 8.3. Štefan Harabin, Martin Daňo, Juraj Zábojník