17. 2. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 17. februára o 11.00 h.

Témy: 

Vyšetrovanie vraždy novinára a jeho snúbenice, vyšetrovanie prípravy úkladných vrážd prokurátorov a advokáta, úniky citlivých informácií; Postavenie prezidenta v spoločnosti, aktuálne prieskumy preferencií, voľba sudcov ÚS, zahraničnopolitické smerovanie SR, záväzky voči EÚ a NATO, bezpečnostné hrozby

Hostia: 

Jaromír Čižnár, generálny prokurátor SR; 
Zuzana Čaputová (PS), podpredsedníčka strany; 
Maroš Šefčovič, podpredseda EK pre energetickú úniu.

Moderuje Norbert Dolinský.

O 5 minút 12  v nedeľu 17. 2. o 11:55 na Jednotke.

Hostia:
poslanec NR SR, podpredseda strany Juraj Blanár (Smer-SD)
minister spravodlivosti SR, člen predsedníctva strany Gábor Gál Most-Híd)
poslanec NR SR, predseda hnutia Igor Matovič (OĽaNO)
poslanec NR SR, predseda hnutia Boris Kollár (Sme rodina – Boris Kollár)

Téma:
- neúspešná voľba kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR v NR SR a jej dôsledky.

Moderuje Jozef Hajko.
Slovensko zažíva ústavnú krízu, ktorá sa prelína aj do krízy vo vládnej koalícii. Ako by sa k tejto situácii postavili favoriti na budúceho slovenského prezidenta?



Politická diskusná relácia Na telo s Michalom Kovačičom prinesie v nedeľu, 17. februára 2019 o 13:00, ďalší prezidentský duel. Tentoraz s kandidátmi, ktorí sa v prieskumoch umiestňujú na prvom a druhom mieste, teda Marošom Šefčovičom a Robertom Mistríkom. Naživo sa však spojíme aj so Zuzanou Čaputovou, ktorá v dvoch posledných prieskumoch z tohto týždňa vyskočila na tretie miesto.



Moderátor Michal Kovačič sa jej spýta, či už sú definitívne bezpredmetné úvahy o tom, že sa s Robertom Mistríkom dohodnú na spoločnom postupe. Ale pýtať sa bude aj na to, čo týchto dvoch opozičných kandidátov od seba odlišuje.



Voľba ústavných sudcov vo štvrtok opäť stroskotala - a je čoraz reálnejšie, že ústavných sudcov možno vyberie až nový prezident. Čo na to Maroš Šefčovič a Robert Mistrík? Koho by na súd poslali a koho nie, a kto je podľa nich za ústavnú krízu zodpovedný?


Tak ako vždy sa budú môcť do debaty zapojiť aj diváci. Okrem hlasovania o tom, kto z hostí ich presvedčil viac, budú môcť na Facebooku Na telo položiť aj otázku pre prezidentských kandidátov. Tie najzaujímavejšie im položíme po vysielaní a odpovede zverejníme na Facebooku.