15. 8. 2019

Vražda Kočnera?

Vražda Kočnera?

Politológ a rektor Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií (BISLA) Samuel Abrahám sa obáva o život Mariana K. Povedal to dnes pre portál agentúry SITA WebNoviny. „Vôbec by som sa nečudoval, ak by sa mu niečo prihodilo,” povedal Abrahám. Reagoval tak na najnovšie zverejnené prepisy komunikácie kontroverzného podnikateľa so svojou “volavkou” a tiež obvinenou Alenou Zs.
„Mnohým politikom by vyhovovalo, keby už Marian K. nemohol vypovedať,” hovorí Abrahám a upozorňuje na údajné pomalé vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. „Všetko sa má sústrediť len a výlučne na Mariana K. a ostatné súvislosti sa majú spochybniť,” tvrdí politológ.
„Reakcie všetkých politikov, ktorí sa spomínajú v odhalenej komunikácii Mariana K. s Alenou Zs. budú mať rovnaký scenár ako dnešné stanovisko Bélu Bugára,” predpovedá Abrahám a vysvetľuje: „Všetci sa budú od Mariana K. dištancovať a celú špinu hádzať naňho."
„Skutočne sa obávam o jeho fyzické zdravie. Ako živý nie je pohodlný pre mnohých ľudí,” povedal profesor Abrahám. „Politická garnitúra, ktorá Slovensko doviedla do tejto zúfalej situácie, je stále pri moci a Kočner zatiaľ mlčí, lebo ešte verí, že si zachráni kožu. Keď mu súd vymeria trest, zistí, že už nemá čo stratiť a začne rozprávať a to bude veľmi nebezpečné pre mnohých politikov,” predpovedá Abrahám.
„Stojíme na najťažšej križovatke v novodobej histórii,” tvrdí politológ. Ak čestní policajti, vyšetrovatelia, sudcovia nebudú mať krytý chrbát, spravodlivosť nevyhrá a zločiny sa znovu “ututlajú”. Z Mariana K. sa urobil exemplárny prípad a niektorí by boli najradšej, aby sa ďalšia zodpovednosť nevyvodila a mohli by preplávať do novej (povolebnej) politickej situácie, uzatvára Abrahám pre WebNoviny.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.