12. 1. 2020

RTVS NEWS

RTVS NEWS




Nový seriál Hniezdo na obrazovkách Jednotky už od 12. januára. Nedeľný primetime bude na Jednotke od 12. januára patriť novému pôvodnému seriálu RTVS. Hniezdo sľubuje emócie, napätie, manželský život v celej jeho pestrosti, ale aj kriminálnu zápletku. Predstavia sa v ňom poprední slovenskí herci, ale aj úplní neherci. Jedna z hlavných úloh totiž patrí novorodencovi, ktorý skomplikuje životy jednotlivým aktérom.

Diváci sa v seriáli Hniezdo môžu tešiť na Soňu Norisovú, Alexandra Bártu, Mariána Mitaša či Andreu Karnasovú, Zuzanu Šebovú, Mareka Geišberga, Paľa Višňovskéh a Zuzanu Frenglovú.
V postave novorodenca sa predstavilo viacero malých nehercov. Príbeh seriálu sa odohráva počas šiestich týždňov, natáčanie však trvalo od leta do jesene. Postupne sa tak v úlohe novonarodeniatka vystriedalo až 15 detí, z toho jedny dvojičky. Aj natáčanie na gynekologickom oddelení bolo výnimočné. „Vytipovali sme si noc a obdobie, kedy malo byť v nemocnici najmenej mamičiek a pôrodov. Nakoniec však bolo všetko inak a padol pôrodný rekord. Okrem filmového bábätka sa narodilo ďalších 6 novorodencov,“ spomína na natáčanie v trenčianskej nemocnici producentka RTVS Zuzana Balkóová.
Prvú časť seriálu Hniezdo odvysiela RTVS v nedeľu 12. januára 2020 o 20:30 na Jednotke.


O seriáli Hniezdo:

Pôvodný dvanásťdielny dramatický seriál Hniezdo z produkcie RTVS, má ambíciu byť sondou do príbehov a osudov ľudí, ktorí nemôžu mať deti, no ktorí túžia po deťoch, chcú si ich adoptovať, čo je dnes stále častejšie sa vyskytujúci fenomén generácie tridsiatnikov. Ale hovorí aj o tých, ktorí deti mať nechcú. Ústredný príbeh protagonistky, vzornej manželky a matky dvoch detí, ktorá sa tretieho dieťaťa vzdá pri anonymnom pôrode je hlavne príbehom o rodine. Dotýka sa však všetkých medziľudských vzťahov a problémov. Dej sa odohráva na malom meste, v priebehu dvoch mesiacov. Rozvíja niekoľko zdanlivo samostatných príbehov, ktoré sa však prepletajú a dramaticky ovplyvňujú. Navzájom ich spája malý bezbranný novorodenec. Sú to príbehy všetkých tých, ktorí sa nejakým spôsobom zapísali, alebo sa zapíšu do jeho osobnej histórie. Rodinné linky sú úzko späté s kriminálnou linkou, ktorá odhalí závažné tajomstvo protagonistov. Seriál Hniezdo je určený rovnako mužom aj ženám a okrem partnerských vzťahov, rieši aj ekonomické a sociálne problémy menších podnikateľov.