15. 5. 2021

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Analýza akcie Disney pre rok 2021 - čo všetko patrí pod ikonickú značku? -  akcie.sk 
Príjmy amerického mediálneho koncernu Disney za jeho účtovný druhý kvartál klesli, keďže pandémia koronavírusu naďalej negatívne vplývala na jeho zábavné parky. Čistý zisk firmy však prekonal očakávania a jej generálny riaditeľ Bob Chapek uviedol, že Disney eviduje známky zotavovania. Počet predplatiteľov streamovacej služby Disney+ sa medziročne viac ako zdvojnásobil na 103,6 milióna. Bolo to menej v porovnaní s očakávaním analytikov, že počet predplatiteľov sa zvýši na 109,3 milióna, ale Chapek sa vyjadril, že firma aj tak smeruje k splneniu svojho cieľa, že do roku 2024 bude mať 230 až 260 miliónov predplatiteľov.
Čistý zisk firmy Disney patriaci akcionárom za tri mesiace do 3. apríla bol v celkovej sume 901 miliónov dolárov čiže 49 centov na akciu. Bez zahrnutia jednorazových položiek bol čistý zisk spoločnosti na úrovni 79 centov na akciu, čiže prekonal odhad analytikov, že bude vo výške 26 centov na akciu. Tržby koncernu sa však znížili o 13 percent na 15,61 miliardy dolárov, čiže nenaplnili prognózu analytikov, že budú v objeme 15,86 miliardy dolárov.

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 

 Benny Ganc označil Netanjahuov prísľub o anexii Predjordánska za  nezodpovedný - Svet - Správy - Pravda.sk



Izraelský minister obrany Benny Ganc vyzval vedenia spoločností Facebook a TikTok, aby podnikli opatrenia, ktoré zabránia šíreniu výziev na páchanie násilností na sociálnych sieťach.
Ako informoval spravodajský portál The Times of Israel, Ganc vo štvrtok prostredníctvom komunikačnej aplikácie Zoom hovoril so zástupcami vedenia oboch spoločností a žiadal od nich, aby zo sociálnych sietí proaktívne odstraňovali obsah, ktorý podnecuje násilie alebo terorizmus, alebo obsahuje dezinformácie.
Vysvetlil, že "ide o opatrenia, ktoré priamo zabránia násiliu". Dodal, že súčasná vlna násilia v Izraeli a na okupovaných územiach je zámerne vyvolaná prostredníctvom sociálnych médií, a to "extrémistickými živlami“, ktoré "sa zaprisahali zničiť Izrael".
Ganc, ktorý zastáva aj funkciu ministra spravodlivosti, uviedol, že izraelská spoločnosť momentálne čelí veľkej výzve, a nutne potrebuje pomoc od vedenia oboch spoločností.
V súvislosti s nepokojmi, ktoré zachvátili etnicky zmiešané mestá v Izraeli, tamojšie médiá informovali, že radikáli z oboch táborov si svoje akcie dohovárajú práve prostredníctvom sociálnych sietí. Časť izraelskej verejnosti považuje túto vlnu násilností vnútri Izraela dokonca za nebezpečnejšiu ako eskalujúci ozbrojený konflikt s palestínskymi militantmi z pásma Gazy.
V čase, keď násilnosti medzi Izraelom a Palestínčanmi začali tento týždeň eskalovať, začali na Twitteri, TikToku, Facebooku, WhatsAppe a ďalších sociálnych sieťach kolovať dezinformácie o situácii.
K nepravdivým informáciám patrili videá, fotografie a klipy s vyhláseniami, ktoré údajne pochádzali od vládnych úradníkov v regióne. Dosah týchto neprávd bol znásobený tým, že boli zdieľané na Twitteri a Facebooku a podľa analýzy denníka The New York Times sa šírili do skupín WhatsApp a Telegram, ktoré majú tisíce členov.
Ich "účinok je potenciálne smrteľný", uviedli odborníci na dezinformácie. Vysvetlili, že takéto dezinformácie v situácii, keď už vládne nedôvera a existujú podozrenia, môžu ešte viac zvýšiť napätie.

Copyright © TASR 2021

 

 

Dlho očakávaný špeciálna relácia s hviezdami kultového seriálu Priatelia uvedie streamovacie služba HBO Max 27. mája. Termín uvedenia "sleziny" po viac ako 15 rokoch oznámili tvorcovia vo štvrtok spoločne s nabitým zoznamom klientov, na ktorom je bývalý futbalista David Beckham, spevák Justin Bieber, herec Kit Harington známy zo seriálu Hra o tróny alebo pakistanská aktivistka a držiteľka Nobelovej ceny za mier Malála Júsufzajová. Zároveň sa objavila prvá upútavka. Ako píše web The Hollywood Reporter, polminútový klip toho o relácii, kde sa herci "zase dali dohromady", veľa neprezrádza. Vidieť sú v ňom iba siluety Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisy Kudrowové, Matta LeBlanc, Matthewa Perryho a Davida Schwimmera, ktorí šesticu priateľov z New Yorku stvárnili. Posledný diel seriálu o osudoch Rachel, Moniky, Phoebe, Joeyeho, Chandlera a Rossa mal premiéru v máji 2004. Vyvrcholenie desiatej série vtedy na stanici NBC sledovalo len v Amerike cez 52 miliónov divákov. So svojimi 236 epizódami boli Priatelia jedným z najúspešnejších televíznych projektov z prelomu storočia. Neskôr sa často špekulovalo o návrate seriálu, nakoniec HBO Max vlani vo februári ohlásil projekt, ktorý nemá podobu klasického dielu. Programový riaditeľ platformy Kevin Reilly vtedy uviedol, že relácia sa ponesie v rovnakom duchu, ako keď sa kedysi šestica priateľov spoločne s divákmi stretávala v reálnom čase. Teraz tvorcovia dodávajú, že ide o jednorazovú záležitosť a akúsi oslavu obľúbeného seriálu. Vedľa šestica jeho hviezd sa vo špeciálu objavuje viac ako 15 známych hostí, medzi ktorými je rad hercov. Okrem už spomínaného Harringtona je to napríklad Reese Witherspoon alebo Mindy Kalinga známa predovšetkým vďaka úlohe v americkej verzii seriálu Kancl. Hudobný priemysel zastupujú Bieber, Lady Gaga a kórejská popová skupina BTS. Pozvanie prijala tiež bývalá supermodelka Cindy Crawfordová. "Takáto vec sa nedeje každý rok, dokonca ani každých desať alebo 15 rokov," uviedla na Instagramu Coxová, predstaviteľka Moniky. "Beriem ako obrovské požehnanie, že som mala možnosť zase sa vidieť so svojimi Priateľmi ... a bolo to lepšie, než kedykoľvek predtým," cituje ju denník The Guardian. Priatelia podľa The Hollywood Reporter zostávajú jedným z najpopulárnejších seriálov na svete. Vďaka službe Netflix, ktorá kompletný prehľad dielov ponúkala v rokoch 2015 až 2019, "si získal novú generáciu fanúšikov". Od roku 2020 je k videniu na platforme HBO Max spadajúce pod konglomerát WarnerMedia.

 

Copyright © ČTK 2021