13. 5. 2021

Verejné obstarávanie na tlač vládnych novín nie je momentálne témou dňa

Verejné obstarávanie na tlač vládnych novín 
Základné kontakty | Úrad vlády SR
 
nie je momentálne témou dňa

Verejné obstarávanie na tlač vládnych novín nie je v súčasnosti témou dňa. Ak sa ňou stane, Úrad vlády (ÚV) SR je pripravený túto otázku vyriešiť. Pre TASR to uviedol šéf ÚV Július Jakab.
Zámer vydávať noviny zaradil vládny kabinet do programového vyhlásenia vlády (PVV). Keďže je to program na štyri roky, každá úloha má svoju prioritu a rieši sa v danom čase, podotkol Jakab. "ÚV pracuje aj na iných otázkach z PVV a tie posúvame míľovými krokmi dopredu. Stále nás na nich čaká mnoho práce a možno tiež budú hotové až v treťom roku, ale toto je vec, ktorú vieme vyriešiť pomerne rýchlo, ale až vtedy, keď to bude otázka dňa," povedal.
Zároveň poznamenal, že premiér aj predsedovia koaličných strán určujú priority, ktoré sa budú robiť a čo sa ide splniť, a to momentálne vládne noviny nie sú. Jakab sa v tejto súvislosti nechce sústreďovať na termíny. "Vnímam PVV ako plné vízií a dobrých úloh, ktoré sa proste v nejakom čase udejú, a niečo trvá dlhšie a niečo kratšie," skonštatoval.
Kabinet sa v PVV zaviazal zabezpečiť pravidelné informovanie občanov prostredníctvom doručovania bezplatných informačných novín do domácností. Noviny mali byť mesačníkom a mali mať 32 strán. Obsahovať majú odpočet činnosti jednotlivých ministerstiev. Financované budú z rozpočtu úradu vlády. Vydávanie novín kritizovali okrem opozície aj viacerí členovia koalície.

 

Copyright © TASR 2021