5. 7. 2021

Zomrela Raffaella Carraová

Zomrela Raffaella Carraová

Morta Raffaella Carrà, aveva 78 anni. Japino: "È andata dove il suo  straordinario talento risplenderà per sempre" - Il Fatto Quotidiano
Talianska speváčka, herečka a televízna moderátorka Raffaella Carraová zomrela v pondelok vo veku 78 rokov, uviedli talianske médiá. Informuje o tom agentúra DPA.
Úmrtie Carraovej potvrdil taliansky choreograf Sergio Japino, s ktorým dlhé roky spolupracovala. Obľúbená moderátorka mala podľa tlačovej agentúry ANSA už dlhší čas zdravotné problémy.
Carraová, ktorá sa narodila v talianskej Bologni, odštartovala svoju kariéru ešte v 60. rokoch minulého storočia a o desaťročie neskôr už patrila k najobľúbenejším televíznym hviezdam Talianska. Ako 71-ročná ešte sedela v porote talentovej súťaže "The Voice of Italy".
V Taliansku vyvolala správa o jej úmrtí vlnu smútku, píše DPA. "Jej smrť zanechala veľkú prázdnotu," napísal minister zahraničných vecí Luigi Di Maio na sociálnej sieti Facebook. "Žena s veľkým talentom, vášňou a ľudskosťou, ktorá nás sprevádzala počas celého života," opísal Carraovú taliansky minister kultúry Dario Franceschini.

Copyright © TASR 2021