7. 9. 2021

Sheile Szmerekovej právoplatne uložili ochranné psychiatrické liečenie


Sheile Szmerekovej právoplatne uložili 

ochranné psychiatrické liečenie

Sheila Szmereková musí absolvovať ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou, ktoré jej nariadil na začiatku augusta Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Rozhodol o tom koncom augusta Najvyšší súd (NS) SR. TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Alexandra Važanová.
"NS SR na svojom neverejnom zasadnutí 31. augusta, v konaní o uložení ochranného psychiatrického liečenia ústavnou formou, sťažnosť Sheily S. proti uzneseniu ŠTS z 10. augusta zamietol," konkretizovala hovorkyňa.
ŠTS vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Sheile Sz. uložil opäť ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou.
Sheila Sz. v minulosti čelila obvineniu z extrémizmu, nebezpečného vyhrážania a iných trestných činov. Obvinenie jej zastavili v januári. Predtým bola aj väzobne stíhaná.
Národná kriminálna agentúra ju zadržala naposledy v októbri 2020 a obvinila z viacerých trestných činov. Vyhrážala sa prostredníctvom videa aj prezidentke SR Zuzane Čaputovej. V minulosti mala napríklad pomočiť a spáliť Korán.


Zdroj: TASR