16. 11. 2021

Skupina Markíza získala exkluzívne vysielacie práva na futbalové EURO 2024 a EURO 2028

 Skupina Markíza získala exkluzívne vysielacie

práva na futbalové EURO 2024 a EURO 2028


Diváci televízií Markíza a Dajto sa môžu tešiť na priame prenosy zo všetkých duelov, vrátane vystúpení Slovenska, v prípade postupu našich reprezentantov na záverečný turnaj.


Skupina Markíza má skvelú správu pre všetkých fanúšikov futbalu. Na obrazovky trhového lídra miera najbližšie dvoje futbalové majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v rokoch 2024 a 2028. Divácky mimoriadne atraktívny mužský futbalový turnaj každé štyri roky organizuje Európska futbalová únia (UEFA).

„Sme veľmi hrdí na to, že sa nám pre Slovensko podarilo získať exkluzívne vysielacie práva na EURO 2024 a EURO 2028. Divákom televízií Markíza a Dajto tak budeme môcť sprostredkovať výnimočné futbalové zážitky. Bude to naozaj fantastická udalosť pre všetkých fanúšikov,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Najbližší šampionát sa bude konať v Nemecku od 14. júna do 14. júla 2024, hostiť ho bude desať miest - Berlín, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt nad Mohanom, Gelsenkirchen, Hamburg, Kolín nad Rýnom, Lipsko, Mníchov a Stuttgart.

Skupina Markíza do svojho vysielania zaradí priame prenosy zo všetkých duelov, vrátane vystúpení Slovenska, v prípade postupu našich reprezentantov na záverečný turnaj. EURO 2024 ponúkne spolu 51 zápasov, finále sa uskutoční v Berlíne alebo Mníchove.

Predstavené už bolo aj logo podujatia, inšpiráciou preň bol dizajn strechy Olympijského štadióna v Berlíne a obsahuje farby vlajok všetkých 55 členov UEFA.

O tom, ktorá krajina bude hostiť šampionát v roku 2028 by sa malo rozhodnúť najneskôr v septembri 2023.