11. 9. 2022

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA




TA3 V politike v nedeľu o 11.00:

Hosťami budú: Andrej Stančík (OĽANO), Romana Tabák (Sme rodina), Miroslav Žiak (SaS) a Richard Takáč (Smer).

Reč bude o vzťahoch v koalícii po odchode Sas, o schvaľovaní zákonov v menšinovej vláde a o návrhoch v prípade riešenia energetickej krízy.




5 minút 12, naživo v nedeľu od 11:55 h, Jednotka a vo vysielaní RTVS :24


Hostia: Veronika Remišová (Za ľudí)
podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, predsedníčka strany Peter Pellegrini (nezaradený)
poslanec NR SR, predseda strany Hlas-SD

Témy:

1. Politická situácia vývoj po odchode SaS z vlády a dôsledky na riadenie štátu; menšinová vláda vs. presadzovanie zákonov v NR SR.

2. Sociálno-ekonomická situácia dosah energetickej krízy na domácnosti a priemysel – riešenia na národnej a európskej úrovni; pomoc ľuďom v čase zdražovania.

Reláciu moderuje Marek Makara.

     


Odchodom SaS z koalície je vláda Eduarda Hegera menšinová, v parlamente má istých len 70 poslancov. Na presadenie dôležitých zákonov sa tak bude musieť spoľahnúť na hlasy nezaradených poslancov a opozície.

Oficiálne zatiaľ nie je známe, kto nahradí odchádzajúcich ministrov za SaS. Podľa koaličných lídrov by do ministerských kresiel mali nastúpiť odborníci, nie politici.

Okrem politickej čelí Slovensko aj energetickej kríze. Aké opatrenia preto treba prijať, aby sa zdražovanie energií čo najmenej dotklo Slovákov a podnikov?

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu, 11. septembra 2022, v relácii Na telo rozprávať s ministrom financií Igorom Matovičom (OĽaNO) a poslancom NRSR za SaS Mariánom Viskupičom.

Aj túto nedeľu sa diskusná relácia Na telo na obrazovkách TV Markíza začína v tradičnom čase o 13:00 hod.