14. 9. 2022

RTVS je nominovaná na cenu európskej a nimácie Cartoon Tributes


RTVS je nominovaná na cenu európskej 
 

animácie Cartoon Tributes



Cartoon Tributes každoročne vzdávajú hold vynikajúcim európskym tvorcom, producentom a vysielateľom animovaných programov. V tomto roku bola na shortlist zaradená a nominovaná na cenu v kategórii Vysielateľ roka aj RTVS. Víťazi a držitelia ocenení budú vyhlásení 22. septembra.

Cartoon Tributes už po šestnástykrát ocení tvorcov a vysielateľov európskej animácie. O cenách rozdelených do troch kategórií – vysielateľ, investor/distribútor a producent roka – bude hlasovať približne 1 000 účastníkov zo 40 krajín, ktorí sa zúčastnia Cartoon Forum, európskeho koprodukčného fóra pre európske televízne seriály. To sa uskutoční vo francúzskom meste Toulouse, kde bude mať svoje zastúpenie s prezentáciou aj RTVS. Tohtoroční finalisti pochádzajú z ôsmich európskych krajín: Dánska, Francúzska, Nemecka, Talianska, Holandska, Poľska, Slovenska a Španielska.

Nomináciu na shortlist v kategórii Vysielateľ roka získali nemecká KiKA, slovenská RTVS, francúzsky súkromný televízny vysielateľ TF1 Unité Jeunesse a globálna multiplatformová spoločnosť GLITCH. Víťazi budú vyhlásení 22. septembra.

RTVS dlhodobo podporuje animovanú tvorbu, nielen ako koproducent, ale aj ako vysielateľ. Vo vysielaní RTVS nájdu diváci viacero slovenských animovaných programov (napr. Websterovci, Mimi a Líza, Drobci, Tresky plesky Chochmesovci) ako aj množstvo akvizičných animovaných rozprávok pre tých najmenších (Lassie, Lilin ostrov pokladov, Údolie Muminovcov, Píkova zoo, Chvostík a Nespalík, Rodinka líšok a jazvecov, Zigy a zoovláčik, Bella a Sebastián, Heidi, Supersob Jeremy a ďalšie).