15. 12. 2022

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Elon Musk is no longer the richest person in the world
Podnikateľ a miliardár Elon Musk oznámil, že podniká právne kroky proti používateľovi sociálnej siete Twitter, ktorý sleduje Muskovo súkromné lietadlo. Takéto konanie podľa Muska ohrozuje jeho syna. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC.
Musk v noci na štvrtok na Twitteri napísal, že fanatik noc predtým sledoval v Los Angeles auto, v ktorom sa viezol Muskov syn Lil X. Prenasledovateľ autu "zabránil v pohybe a vyliezol na kapotu".
V stredu bol pozastavený používateľský účet @ElonJet, ktorý má viac než pol milióna odberateľov. Jeho majiteľ, 20-ročný Jack Sweeney, využíval verejne dostupné informácie o sledovaní letov a tweetoval zakaždým, keď Muskovo lietadlo vzlietlo alebo pristálo.
"Voči Sweeneymu a organizáciám, ktoré podporujú poškodzovanie mojej rodiny, sa uskutočňujú právne kroky," dodal Musk.
Sweeney pre BBC poprel, že incident má spojenie s jeho používateľským účtom.
Sweeney je študent z amerického štátu Florida a prevádzkuje aj desiatky ďalších účtov, ktoré sledujú súkromné lety bohatých Američanov – vrátane spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa, zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa či šéfa spoločnosti Meta Marka Zuckerberga, píše BBC. Tento študent oznámil, že Twitter sa po "dôkladnom prehodnotení" rozhodol natrvalo zrušiť jeho účet z dôvodu porušenia pravidiel tejto sociálnej siete.
Musk podľa BBC záležitosť s účtom @ElonJet rieši už dlhodobo a raz údajne Sweeneymu ponúkol 5000 dolárov, ak účet zruší.
Miliardár a podnikateľ Musk prevzal Twitter ako vlastník v októbri a odvtedy zaviedol viacero zmien i v oblasti kontroly príspevkov.

Princ Harry a jeho manželka Meghan sa stali rodičmi druhého potomka - Svet  SME

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan obvinili pobočníkov z kráľovského paláca z toho, že boli súčasťou útokov médií, ktorým v Británii čelili. Spravili tak v nových častiach svojho dokumentárneho seriálu, ktoré vyšli vo štvrtok na streamovacej platformy Netflix. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.
V prvých častiach seriálu, zverejnených minulý týždeň, spustili Harry a jeho manželka útok na médiá za ich správanie voči nim. V posledných troch častiach seriálu však už začali viac kritizovať aj princových príbuzných a pobočníkov. Tých obvinili z toho, že sa nesnažili zabrániť negatívnemu vyobrazeniu Harryho a Meghan v médiách ho, naopak, dokonca podporovali.
"Médiám bolo už jasné, že palác ju (Meghan) brániť nebude," uviedol Harry.
Pár z kráľovskej rodiny okrem toho hovoril aj o Jasonovi Knaufovi, bývalom vysokopostavenom pobočníkovi Harryho staršieho brata princa Williama, dediča trónu. Knauf totiž poskytol dôkazy počas súdneho sporu Meghan s britským týždenníkom The Mail on Sunday, ktorý zverejnil Meghanin list adresovaný jej otcovi. Dôkazný materiál, ktorý Knauf poskytol, naznačoval, že Meghan vedela, že obsah listu môže médiám uniknúť.
"Preto teraz žijem v inej krajine. Všetky komunikačné tímy sa tam snažili navzájom prekonávať," uviedol Harry.
V seriáli sa objavilo aj vyhlásenie Knaufových právnych zástupcov, v ktorom sa uvádza, že tvrdenia páru nie sú pravdivé.
Najnovšie časti dokumentárneho seriálu Harryho a Meghan vyšli krátko predtým, ako sa britský kráľ Karol III. spolu s manželkou Kamilou a princom Williamom a jeho manželkou Kate po boku ostatných členov kráľovskej rodiny zúčastnia na vianočnej bohoslužbe vo Westminsterskom opátstve, všíma si Reuters.

 

Copyright  © TASR 2022