5. 1. 2023

RTVS pripravila víkendový program k 30. výročiu vzniku SR


RTVS pripravila víkendový program
 

 k 30. výročiu vzniku SR

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky (SR) pripravila RTVS víkendový program zameraný na toto výročie. TASR o tom informoval Filip Púchovský z RTVS.
V sobotu (7. 1.) o 20.30 h odvysiela na Jednotke galavečer, ktorý sa bude konať v budove Slovenského národného divadla (SND). Divákom sa počas neho prihovoria traja najvyšší ústavní činitelia – prezidentka SR Zuzana Čaputová, dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) a predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Medzi hosťami bude aj predseda vlády Českej republiky Petr Fiala.
V programe zaznejú klasické hudobné diela aj moderné skladby v podaní Štátneho komorného orchestra Žilina pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša, operných spevákov Slávky Zámečníkovej a Pavla Remenára. Predstaví sa tiež napríklad Spevácky zbor Lúčnica.
V nedeľu (8. 1.) o 11.55 h na Jednotke a na spravodajskom okruhu :24 odvysiela diskusnú reláciu O 5 minút 12. Heger a Fiala v nej budú diskutovať o míľnikoch vývoja v oboch republikách od rozdelenia federácie po súčasnosť. Nevyhnú sa aktuálnej spolupráci medzi Slovenskom a ČR či výzvam pre obe krajiny a Európsku úniu v najbližšom období.

Zdroj: TASR