19. 5. 2024

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

   NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA





TA3 V politike v nedeľu o 11.00:

Rozprávať sa budeme o:

  • Atentát na predsedu vlády

Hosťami budú:

  • Andrej Danko (predseda SNS)
  • Milan Majerský (predseda KDH)



 

O 5 minút 12, naživo v nedeľu od 11:55 h, Jednotka a vo vysielaní RTVS:24.

RTVS vzhľadom na aktuálnu a mimoriadnu spoločenskú situáciu pristúpila k zmene dramaturgie víkendových diskusných relácií, V záujme ukľudnenia situácie a s cieľom poskytnúť pohľad odborníkov na aktuálne dianie si RTVS pozvala do relácie O 5 minút 12 hostí z oblasti politilógie, biomedicíny, sociológie. Z tohoto dôvodu, sa RTVS rozhodla aj pre iného moderátora, p. Gudiaka. Marek Makara je naďalej jedným z moderátorov o 5 minút 12.

Hostia:


  • Zuzana Kusá, vedecká pracovníčka Sociologického ústavu SAV
  • Silvia Pastoreková, generálna riaditeľka Biomedicínskeho centra SAV
  • Miron Zelina, psychológ, pedagóg a odborník na vzdelávanie
  • Karol Lovaš, pedagóg, Inštitút komunikačných štúdií a žurnalistiky UK v Prahe




Po bezprecedentnom útoku v Handlovej skončil premiér Robert Fico v nemocnici a musel absolvovať niekoľkohodinovú operáciu. Politici vyzývajú na zdržanlivosť pri vyjadreniach, prezidentka s Petrom Pellegrinim chcú zorganizovať stretnutie predsedov všetkých parlamentných strán v Prezidentskom paláci. Hovorí sa ale aj o možných zlyhaniach ochranky či SIS. Nielen o tom, ale aj o aktuálnom politickom dianí a priebehu vyšetrovania sa bude už túto nedeľu 19. mája 2024 moderátor Michal Kovačič rozprávať v relácii Na telo s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD).

A o tom, aké dopady môže mať udalosť na spoločnosť, ako jej priniesť upokojenie a vyhnúť sa prípadnej eskalácii, budú v druhej časti relácie diskutovať psychológ profesor Anton Heretik a teológ Daniel Pastirčák.



Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.