5. 8. 2024

STVR: Od pondelka nastávajú zmeny na viacerých vedúcich postoch

STVR: Od pondelka nastávajú zmeny

 na viacerých vedúcich postoch

Na viacerých postoch vedúcich sekcií Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR) dochádza v pondelok k zmenám. TASR o nich informovala sekcia marketingu a komunikácie STVR.
Z postu riaditeľky spravodajstva odchádza po vzájomnej dohode Anna Sámelová, ktorá túto funkciu z dôvodu neplateného voľna a dlhodobej stáže v zahraničí nevykonávala osobne od začiatku roka. Mária Hlucháňová, ktorá bola od januára poverená vedením sekcie, ostáva na svojom mieste. "Od môjho príchodu do STVR mám s pani Hlucháňovou korektnú a profesionálnu spoluprácu. Má preto moju plnú podporu aj naďalej," povedal zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.
K personálnej zmene dochádza od pondelka na poste intendanta programovej služby :24. Poverený vedením spravodajského okruhu je od 5. augusta 2024 Peter Nittnaus, ktorý v sekcii spravodajstva pracuje od roku 2018. Na tomto poste nahradil Juraja Helbicha.
Nové vedenie má od 5. augusta aj Media STVR, dcérska spoločnosť STVR. Jej vedením je poverená Anetta Krátka, ktorá v spoločnosti pôsobí od roku 2010. Nahrádza tak doterajšiu riaditeľku Miriam Kittler.
"Od svojho nástupu do Slovenskej televízie a rozhlasu deklarujem, že chcem byť vo vedení inštitúcie obklopený profesionálmi, ktorým ľudsky aj pracovne dôverujem. Verím, že noví vedúci sekcií sa svojich úloh chopia zodpovedne," dodal Slanina.
Zmeny nasledujú po ostatných personálnych výmenách, ktoré nastali na začiatku júla. Na poste šéfa sekcie športu nahradil vtedy Jána Žgravčáka Pavol Gašpar, dovtedajšiu riaditeľku sekcie marketingu a komunikácie Zuzanu Ťapákovú zasa Andrea Pivarčiová. Obaja boli poverení riadením sekcií.


Zdroj: TASR