30. 8. 2024

VÝROKY TYŽDŇA

VÝROKY TYŽDŇA

    






















Zase nás chceli pozatvárať, nechápem za čo?,"
Robert Fico
















❗️Majiteľ aplikacie Telegram Pavel DUROV bol zatknutý na parížskom letisku.

Pavel Durov by mal podľa TF1 predstúpiť pred sudcu dnes večer a čeliť viacerým "obvineniam" vrátane terorizmu, drogovej kriminality, podvodu, prania špinavých peňazí, zatajovania pedofilného obsahu na aplikácii...
Útok na slobodu slova sa stupňuje. Nestačí im, že nás vypínajú a obmedzujú na Facebooku, Instagrame, Youtube... už sa veľmi preveľmi boja aj Telegramu.

Lenže, milí globalisti - PRAVDU NEUMLČÍTE. Durov musí byť prepustený, predpokladám, že nasleduje osud Juliana ASSANGEA - chcú ho jednoducho umlčať vykonštruovanými obvineniami.


Odteraz sa pridávam k podpore zakladateľa aplikácie Telegram. Verím, že obvinenia nie sú pravdivé, vieme v akom zvrátenom policajnom svete žijeme...

#FREEDUROV
Lukáš Machala

🇬🇧 BRITÁNIA ZATÝKA ZA NÁZOR

Po minulotýždňových pouličných nepokojoch po celej Británii, ktorú spôsobila krvavá poprava troch malých dievčatiek africkým "Britom", sa začalo neuveriteľné zatýkanie kvôli zdieľaniu názorov na sociálnych sieťach. Polícia zadržala ľudí pre podozrenie zo sprisahania, aby ďalej nenarúšali verejný poriadok.
Zákon treba dodržiavať a rovnako základnú slušnosť v online komunikácii. Ale zatýkať pre názor - to už je asi neonacizmus, nie? 
Čo sa to s tou našou Európou deje? Je to ešte civilizovaný kontinent? 
Lukáš Machala


"Šimečkovci sa to tu hrajú na samozvaných spasiteľov kultúry?,“ Naoko na námestiach bojujú za slobodnú kultúru, štvú ľudí v mene demokratických hodnôt, povýšenecky formulujú myšlienky, vyjadrujú sa ako morálne autority. No a napokon o samozvaných ochrancoch kultúry vysvitne, že nadácia rodiny Šimečkovcov od roku 2020 dostala státisíce od Fondu na podporu umenia, a to takým spôsobom, že sa ešte pred začatím platnosti nového zákona poistili na tri roky dopredu(!), Toto Šimečka považuje za správne. Dokonca si na seba rád lepí prívlastky ako čestný a poctivý,-Ak sa ho však niekto dotkne, beží do domovskej redakcie Denníka N vyplakať sa. A čo spraví nezávislé a objektívne médium? Vyhlási ho za svätého,Aj by sa ktosi mohol začudovať, že ako sa mu po prevalení kauzy podarilo tak rýchlo dostať do štúdia? Za posledných pár dní sa totiž na Michala Šimečku(PS) vyvalilo toľko káuz, že Monika Tódová sa ani nedokáže tak rýchlo učesať, ako rýchlo musela pozývať podpredsedu parlamentu vysvetľovať. .A ako bonus sme sa dozvedeli, že otec podpredsedu parlamentu je akcionárom tohto “nezávislého a objektívneho” periodika. Čestní a charakterní ľudia nepočkajú kým na tieto veci upozorní predseda vlády, ale odstúpia sami. Toľkými kauzami by sa autorita parlamentu nemala degradovať,“ 
György Gyimesi

"Slovenské národné divadlo má od dnes opäť štatutára. Zatiaľ iba dočasne povereného. S okamžitou platnosťou od dnes je riaditeľkou SND Zuzana Ťapáková.
Zuzana Ťapáková je skúsenou manažérkou a expertkou v oblasti divadelnej a filmovej vedy. Naposledy pôsobila v RTVS ako riaditeľka sekcie marketingu. Vyštudovala divadelnú a filmovú vedu na VŠMU, kde neskôr prednášala dejiny divadla. Svoju odbornosť a manažérske schopnosti naplno zúročila v televízii Markíza, kde roky zastávala post riaditeľky Centra marketingu televízie a následne aj pozíciu generálnej riaditeľky. Zuzana Ťapáková sa nielen rozumie divadlu, ale je aj mimoriadne skúseným manažérom.Rozhovory so Zuzanou Ťapákovou ma presvedčili o tom, že spolu vieme naplniť víziu o tom, ako má fungovať SND.
Martina Šimkovičová

"Cieľom návrhu zákona je zabezpečiť, aby vzdelávací proces v školách a školských zariadeniach bol v súlade so zásadami a normami, ktoré odrážajú kultúrne a etické hodnoty slovenskej spoločnosti, a podporoval výchovu k zodpovednému občianstvu, rešpektovaniu biologických a spoločenských daností, ako aj ochranu integrity rodinných vzťahov. Prijatím novely by sa malo zaviesť explicitné vymedzenie pojmu „netradičná sexuálna orientácia“. „Pod týmto pojmom sa rozumie akákoľvek sexuálna orientácia, ktorá sa odchyľuje od tradičného chápania vzťahu medzi mužom a ženou. Tradičné hodnoty, na ktorých je slovenská spoločnosť postavená, uznávajú manželstvo ako jedinečný zväzok muža a ženy, čo je výslovne stanovené aj v článku 41 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky,“ uviedli národniari. Cieľom tak podľa nich má byť ochrana detí a mládeže pred vplyvmi, ktoré by mohli byť v rozpore s ústavnými princípmi. Zavedenie zákazu propagácie myšlienok týkajúcich sa netradičných sexuálnych orientácií a rodových identít je tiež reakciou na obavy rodičov a širšej verejnosti, ktorí sa domnievajú, že niektoré obsahy šírené v školách môžu byť nevhodné vzhľadom na vek a vyspelosť detí. Školy tak v prípade odobrenia zmien budú musieť zhodnotiť obsah vzdelávacích materiálov, prednášok, workshopov a ďalších aktivít, v ktorých by sa mohla vyskytnúť propagácia „netradičných sexuálnych orientácií alebo rodových identít“. 
SNS

"Hlavným posolstvom Slovenského národného povstania (SNP) bolo ukončiť vojnu a nastoliť mier".
Robert Fico