26. 9. 2024

Vydavateľstvo denníka Šport má nového riaditeľa

Vydavateľstvo denníka Šport 
má nového riaditeľa

Novým riaditeľom vydavateľstva ŠPORT PRESS, ktoré vydáva denník Šport, sa stal od 1. septembra 2024 Peter Vavro. Zároveň sa stal aj konateľom spoločnosti.
Peter Vavro je novinár a manažér, ktorý v médiách pôsobí s krátkou prestávkou takmer 25 rokov. Po novinárskych začiatkoch v denníku Národná obroda prestúpil v roku 2002 do verejnoprávnej STV, kde sa stal moderátorom hlavnej diskusnej relácie „O päť minút 12“.
Vo februári 2004 odišiel do Hospodárskych novín na pozíciu zástupcu šéfredaktorky a neskôr sa stal na viac ako šesť rokov šéfredaktorom. Počas jeho pôsobenia prešli Hospodárske noviny rozsiahlym redizajnom, špecializáciou obsahu, budovaním nových produktov a monetizáciou digitálneho obsahu. Po odchode z HN Peter Vavro vybudoval a spustil úplne novú vzdelávaciu akadémiu pre podnikateľov a živnostníkov.
V roku 2019 nastúpil na post riaditeľa obsahu a divízneho šéfredaktora siete regionálnych týždenníkov MY vo vydavateľstve Petit Press. V regionálnych týždenníkoch dochádza k zásadným zmenám v obsahu a grafike, digitalizujú tlačený a spoplatňujú obsah na weboch, z tradičného printového média sa stáva po novom aj médium digitálne. Následne Peter Vavro prešiel na pozíciu riaditeľa obsahu a podpory predaja v divízii printových magazínov vo vydavateľstve Petit Press. Divízia magazínov stabilizuje a postupne zlepšuje hospodárske výsledky, dokonca rastú medziročne tržby z predaja printových časopisov.
Ako Peter Vavro povedal, nad ponukou uchádzať sa o miesto riaditeľa spoločnosti ŠPORT PRESS neváhal ani minútu. „Dostal som slušnú ponuku od slušnej spoločnosti. Denník ŠPORT je zárukou novinárskej kvality a skúsenosti, ktorá na slovenské pomery produkuje nadštandardný, a najmä špecializovaný, obsah, kľúčový pre prežitie a rozvoj akéhokoľvek média na domácom trhu,“ hovorí Peter Vavro, nový konateľ a riaditeľ vydavateľstva denníka ŠPORT, spoločnosti ŠPORT PRESS.
Denník Šport je aktuálne tretím najčítanejším denníkom na Slovensku (zdroj: MML TGI SR 2024: 1. a 2. kvartál). Vydáva pravidelné prílohy a knižné publikácie k najvýznamnejším športovým podujatiam. Už viac ako 30 rokov je vydavateľstvo ŠPORT PRESS súkromnou obchodnou spoločnosťou, ktorej majiteľmi sú predstavitelia Prvej slovenskej stávkovej spoločnosti Niké.