27. 9. 2024

VÝROKY TYŽDŇA

 VÝROKY TYŽDŇA




AHOJTE, SLNIEČKA 🤣

Hovorím dnes Martine Šimkovičovej a Lukášovi Machalovi, že im závidím, koľko sa im slniečkari venujú - niet lepšieho vyznamenania. Robia to skvele 😂

1. A je výborné, že PS-kári chodia do ulíc. Aspoň furt nesedia doma a nečumia do mobilov.

2. Čerstvý vzduch je dobrý pre zdravie, odporúča 9 z 10 pediatrov. My sa dobre bavíme 😉

3. A nie, nebojte, PS-kári nečítajú knihy. Príliš veľa slov. Oni radšej statusy. Aj to je too much. Radšej tweety.

4. Jediná kniha, ktorú má doma Dorota Nvótová, je lexikon pervitínu. A Šimečka má doma akurát tak manuály na majdany priamo od CIA. Čo tí tárajú o knihách 🤦

5. Kričia, vraj útočíme na kultúru. V skutočnosti im len Martina prekazila kšefty. Tučné kšefty.

6. Šimečkova família by mala okamžite vrátiť štátu 1,2 milióna. Keby nevyciciavali štát, dnes sme nemuseli konsolidovať.

7. A nebyť Matoviča a Sulíka, v štátnej kaše nechýbajú obrovské miliardy.

8. Jeden organizoval očkovacie lotérie, druhý vypil Dubaj. Ostal po nich fiškálny Armageddon. To im sa poďakujte.

9. Ľudia oprávnene žiadajú, aby títo gauneri na čele so Šimečkom niesli zodpovednosť - ošklbali národ a teraz majú ešte tú drzosť zvolávať protesty.

10. Nemôžeme sa s nimi baviť v rukavičkách. To máme spoločné s Martinou, Lukášom aj Rudom Huliakom. Nemaznáme sa s nimi.

11. Hovorí sa - na hrubé vrece, hrubá záplata. Nad zlom nezvíťazíš tým, že mu budeš ustupovať. Sme pripravení sa mu postaviť. Tvrdo.

12. Darmo budú PS-kári manipulovať adolescentov z kaviarní.

13. Pravdou je, že sa správajú ako liberálna mafia, ktorá roky okrádala daňových poplatníkov. A za to si zaslúžia trest.

14. Srdečne vás pozdravujeme, slniečkari. Tu nás máte všetkých pokope - všetkých, čo tak veľmi nenávidíte 😂

15. Držíme spolu a zachránime pred vami Slovensko ✊
Ľuboš Blaha


BACHA NA AMERICKÉ MOBILY, NECH VÁM NEVYBUCHNÚ V RUKE!

Neuveriteľné, priatelia, moja kniha Che sa už predáva v Panta Rhei. Dokonca ju majú vo výklade 👏

1. Môj bojkot tohto kníhkupectva teda môžem slávnostne ukončiť - som rád, že cenzúra skončila. Aspoň niekde 😉

2. Keď už hovoríme o knihách, výborne sa zabávam na výroku PS-kára Ľudovíta Ódora.

3. Vo svojej knihe prednedávnom napísal toto - citujem:

"Veľmi často sa diskutuje o zníženej sadzbe DPH na potraviny, lieky alebo napríklad na knihy. Zámer je vždy šľachetný: umožniť slabším príjmovým skupinám nakúpiť lacnejšie.

Lenže tieto tovary kupujú aj bohatší a dokonca v peňažnom vyjadrení na ne míňajú omnoho viac (!!!). V skutočnosti tak dotujeme cez zníženú DPH oveľa viac bohatých ako tých chudobnejších."

4. Ódor povedal to isté, ako Laco Kamenický. Ale z nejakého čudného dôvodu sa vtedy nemal každú druhý slniečkar potrebu fotiť pred svojou knižnicou a hádzať sa o zem.

5. Lebo keď to povie Ódor, tak naňho skladáme básne, aký je umný ekonóm, ale keď to povie Laco Kamenický, tak zaplavia internety najtrápnejšie meme od výmyslu sveta. Celé zle.

6. Ten dvojitý meter slniečkarov bije do očí. A ľudia to vidia. Dobre vedia, kto rozvrátil verejné financie.

7. A vedia aj to, že naša vláda ide znižovať DPH na potraviny a na lieky, čiže na veci, bez ktorých chudobní ľudia neprežijú.

8. A to v čase, kedy musíme konsolidovať rozpočet, lebo tu je kvôli Matovičovi a Ódorovi fiškálna kataklyzma.

9. Už len posledná poznámka. Keď už hovoríme o bojkotoch. Určite ste zachytili, ako Izrael povraždil desiatky nevinných ľudí a tisíce zranil tým, že im odpálil pagery.

10. Teraz nejdem riešiť, že takéto niečo môže urobiť len teroristický štát. Po tom, čo Izrael spáchal genocídu v Gaze, asi nikto nepochybuje, že ide o darebácky štát.

11. Čo chcem zdôrazniť. Ak niečo takéto dokážu urobiť Izraelci s vašimi pagermi, stopercentne sú toho schopní aj Američania.

12. A ak to vedia urobiť s pagermi, prečo by to nevedeli urobiť s mobilmi. Ak máte doma mobil západnej výroby, tak by som k nemu nepúšťal deti - lebo náhodou si nejaký agent zmyslí, že ho odpáli.

13. Ja celé roky kupujem len čínske mobily. Z ideologických dôvodov. Dnes mám o dôvod viac. Nebudem riskovať, že mi americký mobil vybuchne v ruke, lebo niekto nesúhlasí s mojimi názormi.

14. Keď nás jedného dňa budú chcieť všetkých zlikvidovať, nebudeme im to uľahčovať. To, čo páchajú, je už cez všetky čiary - kde sa zastavia?

15. Krásny sobotný večer, priatelia, som rád, že knižke Che sa darí - v petržalskom Tescu ma dnes zastavil asi 16-ročný chlapec, že sa mu moja kniha veľmi páčila.

Je skvelé, že o Che Guevarovi čítajú aj mladí ľudia, ďakujem za to 👏
Ľuboš Blaha

PSEUDOKULTÚRNI ĽUDKOVIA MAJÚ PROBLÉM AJ SO SLOVENSKÝMI VLAJKAMI...
Táto ich chorobná nenávisť ku všetkému slovenskému je už patologická. Títo zvláštni popletení ľudkovia by sa konečne mali začať živiť PRÁCOU, nie stále vytvárať umelé revolúcie voči štátu. Choďte do fabrík, makajte 12 hodinovky a potom pokojne vo voľnom čase choďte robiť revolúcie, kávičkári. Dotácie z verejnoprávnych fondov už tak ľahko za ničnerobenie nedostanete. 
P.S.: SLOVENSKÝCH VLAJOK BUDE OMNOHO VIAC. JE TO ŠTÁTNY SYMBOL A JE SPÄTÝ SO SLOVENSKOM! 
Ak máte problém so štátom, ktorí mnohých z vás dlhé roky láskavo živí, zamyslite sa nad tým. Nenávidieť ruku, ktorá mi dáva chlieb, a pritom nepodávať ani 30% výkon v prospech Slovenska, to je naozaj už diagnóza. Jediné, čo dokážete, je šíriť nepokoj a nenávisť. A hádžete to prvoplánovo stále na nás. Goebbels a iní náckovia by z vás a vašej temnej propagandy mali radosť...  
ZA SLOVENSKO 🇸🇰✊
Lukáš Machala

"Vrátil som sa teraz z premiéry v opere SND. Zo štátneho divadla. Našeho divadla. Všetkých nás, bez ohĺadu na to, koho volíme alebo aké máme polit.ptesvedčenie. Ozaj krásna muzika, famózneho Janáčka. Vypočul som si aj vyhlásenie ktoré čítali 4 dámy pred predstavením a malo vraj reagovať na to, čo sa deje v spoločnosti. Bolo to ich vyhlásenie alebo ho čítali v mene divadla? Nepovedali. No z divadla mi telefonovali umelci, že čo to bolo na začiatku za prehlásenie a čo v ňom bolo. Dokonca jedna čítajúca sólistka prečítala z papiera niečo o nejakom Matejovi. Neviem prečo tak familiárne ako keby sme ho my všetci mali poznať, tak dôverne ako ho pozná ona....Nuž ale o tomto vystúpení zamestnanci divadla nevedeli....aspoň nie všetci....Alebo zajtra budeme počuť iné vyhlásenie inej skupinky a potom ďaľšie a ďaľšie....A čo chudák divák....Ten čo to možno všetko vidí inak? Je to všetko mejako opačne. V parlamente sa robí divadlo a v divadle politika....aj jedno aj druhé je nemiestne....No divadlo prichádza o časť divákov....O tých čo majú iný názor ako ten čo sa im vnucuje za peniaze, ktoré si v dobrej viere zaplatili za niečo úplne iné..... V tomto prípade v prvom rade za krásnu muziku....Takýto úvod predstavenia by si asi Janáček neprial....Škoda toho predstavenia....Bez toho úvodu by to bolo lepšie. Takto som celé predstavenie rozmýšľal a nebol som sám, koho tie líšky vlastne volili...."
Dušan Jarjabek

"Nuž ale aby som úplne čiernobielo napísal či sa mi inscenácia Lišky Bystroušky páčila alebo nie. Otvorene píšem že režijne nie. Pre mňa táto inscenácia bola poplatná dobe v ktorej žijeme, tendenčná a celá téma bola režijne znásilnená. Predstavil som si ako by v takomto réžijnom poňatí bola režírovaná v 50.rokoch. No možno by boli lišiak a líška členovia Ĺudových milícií.....a súdružsky by spievali ľúbostný duet. Janáček je krásna muzika a škoda je vylepšovať niečo čo už je dlhodobo a dokonca aj inscenačne skvelé. Takýto experiment sa už raz nepodaril ani v Rusalke a ani v Predanej neveste. Vďaka všetkým kolegom za krásnu muziku, keď som zavrel oči ozaj som si to užíval. Preto som v závere tlieskal, kolegom interprétom, určite nie pani režisérke. A veĺmi držím palce v ďaĺšom inscenačnom smerovaní opery SND...Želám veľa krásnych predstavení mesačne...Tak ako sme to už my všetci postarši spolu s divákmi zažili..."
Dušan Jarjabek

"Ak nezvíťazím v týchto voľbách, podľa môjho názoru prestane Izrael existovať do dvoch rokov. Židia s tým pritom budú mať naozaj veľa spoločného, ak 40 percent, teda 60 percent ľudí zahlasuje za nepriateľa."
Donald Trump

MIŇO AJ KEĎ UŽ MÁŠ VLASY, TREPEŠ BLUDY
Tieto úsmevné videjká "superhrdinu" z Bruselu, ktorý NIKDY NIČ neurobil pre Slovensko sú už úsmevné. Miňo, na keby sa nehráme. Pokiaľ si si nevšimol, tak len ministerstvá v gescii SNS MAKAJÚ NAPLNO. Čo ty stále do nás kopeš? A propos, keby bola Republika vo vláde... prepáč, Teba si ako ministra fakt nevieme predstaviť ani v najväčšom sci-fi. Ľudia by už naozaj mali vnímať, že tvoja "politika" je len o bľabotaní vo videjkách. My poriadky robíme, zatiaľ čo ty si užívaš sladké ničnerobenie v Bruseli. Radšej natoč "videjko", čo si tam pre Slovensko urobil ty? 
A prestaň už kydať 🙏🧸. A radšej pracuj pre Slovensko.
Lukáš Machala

"Poslankyňu obhajujúcu interrupcie nemôžem nazvať inak ako sukou“.
Rudolf Huliak

"Vyzývam na okamžité prímerie v Pásme Gazy a návrat klobás."
Keir Starmer, britský premiér

"V každej rodine sú hádky." Robert Fico
„V takom stave, v akom včera prezident bol, je pre mňa sklamaním a šokom." Andrej Danko


IDE AZDA O SLOBODU RODINNÉHO ROZPOČTU?
Pani manželka Mateja Drličku, operná speváčka Adriana Kučerová porušila etický kodex Slovenského národného divadla, keď pred predstavením opery "Liška Bystrouška" spolu s kolegyňami prečítala srdcervúci, no najmä absolútne nevhodný pamflet o akejsi záchrane slobody, kultúry, divadla, sadrových trpaslíkov a indiánskeho kmeňa v Amazonskom pralese.
Tieto trápnosti a neetické výstrely do tmy znechutili nejedného platiaceho diváka SND a pokazili dojem z premiéry operného predstavenia. Národné divadlo však nepatrí rodine Drličko-Kučerovcov, je to štátny majetok. Ale zjavne tejto famílii SND nenormálne chýba - žeby z finančných dôvodov?
Nerozumiem stále a dookola, kto tu komu čo zakazuje? Ešte raz sa pýtam, ktoré predstavenie Ministerstvo kultúry zakázalo, obmedzilo, cenzurovalo v posledných 10 mesiacoch? Ktorému umelcovi sme zakázali vykonávať jeho umeleckú činnosť, alebo vstupovali do jeho slobodnej umeleckej tvorby? Celý tzv. kultúrny štrajk je chorý, umelo nafúknutý, zmanipulovaný a organizovaný stále tými istými entitami - spravidla spletenými do mimovládnej siete. Systém kaviarenských povaľačov "já na bráchu - brácha na mne, " už tak jednoducho fungovať NEBUDE. Ani v bratislavskej, ani inej kaviarni...Kultúra patrí NÁRODU, nie zopár ukričaným jedincom, ktorí namiesto kvalitného umenia robia lacný politický aktivizmus.
ZA SLOVENSKO 🇸🇰✊
🔆🔆🔆Pridajte sa🔆🔆🔆
https://t.me/lukasmachala
#FREEDUROV
Lukáš Machala