22. 2. 2009

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Slovenský rozhlas (SRo) nebude v nedeľu vysielať zábavné prvky, vynechá aj reklamu. Agentúre SITA to potvrdila Alexandra Štullerová - Koreňová z Oddelenia pre styk s verejnosťou SRo. Ruší ich v súvislosti s vyhlásením štátneho smútku, ktorý dnes vyhlásila vláda SR po rannej tragickej havárii, ktorá si pri Polomke v okrese Brezno vyžiadala 12 obetí. "Všetky programové služby verejnoprávneho rozhlasu menia svoj program tak, aby nenarušili vážnosť chvíle. Upravená bude hudobná dramaturgia," dodala Štullerová - Koreňová.
Verejnoprávna Slovenská televízia (STV) neodvysiela v nedeľu semifinálové kolo zábavného programu Eurovision Song Contest 2009. Ruší ho v súvislosti s vyhlásením štátneho smútku, ktorý dnes vyhlásila vláda SR po rannej tragickej havárii, ktorá si pri Polomke v okrese Brezno vyžiadala 12 obetí. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa televízie Želmíra Habánová. Televízia tiež podľa nej nebude vysielať diskusnú politickú reláciu O 5 minút 12. O náhradných tituloch bude televízia informovať, dodala Habánová. Televízia Markíza vyjadruje veľkú ľútosť nad dnešnou tragédiou v Polomke, pozostalým vyjadruje hlbokú sústrasť. Mimoriadne zmení diskusnú politickú reláciu Na telo. "Po dohode s predsedom ĽS-HZDS Vladimírom Mečiarom a predsedom SDKÚ-DS Mikulášom Dzurindom presúva ich avizovaný zajtrajší duel na iný termín," informovala agentúru SITA hovorkyňa televízie Oľga Dúbravská. Relácia so Zlaticou Puškárovou sa bude podľa nej výlučne venovať tragickej udalosti v Polomke. Televízia Joj štruktúru nezmení. "Štruktúra programu na zajtrajší (pozn. agentúry SITA - nedeľný) deň je koncipovaná tak, že ani vzhľadom na dnešnú tragickú udalosť, si nevyžaduje zmeny," potvrdila agentúre SITA hovorkyňa TV Joj Tatiana Tóthová. Mimoriadne zmenila vysielaciu štruktúru spravodajská televízia TA 3, ktorá tragickú haváriu monitoruje už od rána v spravodajských blokoch i vysielaní naživo. Pokračovať plánuje aj v nedeľu. Prispôsobiť plánuje dramaturgiu relácie V politike, ktorá by mala byť tematicky zameraná na nehodu v Polomke, informovala agentúru SITA PR manažérka televízie Zuzana Vachová.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.