4. 3. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Kirgizského novinára hospitalizovali po tom, ako sa stal terčom brutálneho útoku. Mal na tele viac ako 30 bodných rán, uviedol v stredu redaktor novín, pre ktoré žurnalista pracoval. Štyria neznámi útočníci v utorok zbili a dobodali Syrgaka Abdyldajeva, novinára z nezávislého týždenníka Reporter-Bishkek, uviedol redaktor Turat Akimov. "Štyria útočníci prišli na aute. Novinárovi spôsobili nožom asi 30 bodných rán, zlomili jeho ruky a rebrá," povedal. Reporter-Bishkek sa pravidelne kriticky vyjadruje na adresu kirgizského prezidenta Kurmanbeka Bakijeva a Abdyldajev bol jeho veľmi viditeľným a otvoreným oponentom. Útok mohol byť signálom, že otvorená kritika vlády už viac nebude tolerovaná, uviedol Akimov. Hovorca ministerstva vnútra oznámil, že polícia útok vyšetruje.
Novým riaditeľom oddelenia komunikácie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sa stal Mark Adams, 45-ročný Brit nastúpi do tejto funkcie koncom mája Novým riaditeľom oddelenia komunikácie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sa stal Mark Adams. Štyridsaťpäťročný Brit nastúpi vo švajčiarskom Lausanne koncom mája. Informáciu priniesla tlačová správa MOV. Adams dosiaľ pracoval v podobnej funkcii pre Svetové ekonomické fórum vo švajčiarskej Ženeve. Predtým postupne bol producentom i vedúcim vydania v športovej redakcii rozhlasovej sekcii BBC, editorom v Channel 5 News i členom manažmentu stanice Euronews v Lyone .
Internetové sociálne siete sú podľa generálnej riaditeľky Yahoo Inc. Carol Bartz v centre záujmu amerického internetového gigantu. Na konferencii venovanej technológiám v San Franciscu, ktorú zorganizovala investičná banka Morgan Stanley, zdôraznila, že Yahoo nepripravuje nové produkty, ale v oblasti sociálneho sieťovania hľadá partnera. "Nebudeme vymýšľať ďalší Facebook," uviedla. V súvislosti s mohutným nárastom sociálnych sietí, ku ktorým patrí Facebook a Twitter, je však podľa nej "úplne jasné, že to musíme robiť." Bartz tiež zdôraznila, že v Yahoo zvažujú všetky možnosti, ktoré by spoločnosti pomohli oživiť rast a lepšie konkurovať Google Inc.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.