4. 6. 2012

MTV Movie Awards


MTV Movie Awards





Na nedeľnom odovzdávaní MTV Movie Awards, ktoré sa uskutočnilo v Gibson Amphitheatre v Los Angeles, získala najviac cien snímka Hry o život. Tá premenila na triumf štyri z ôsmich nominácií, keď zvíťazila v kategóriách Najlepší ženský herecký výkon (Jennifer Lawrence), Najlepší mužský herecký výkon (Josh Hutcherson), Najlepšia filmová premena (Elizabeth Banks) a Najlepší filmový súboj (Jennifer Lawrence s Joshom Hutchersonom proti Alexandrovi Ludwigovi). Hlavnú kategóriu Najlepší film však rovnako ako v predchádzajúcich troch rokoch ovládla Twilight sága, tentoraz to bol film Twilight sága: Úsvit - 1. časť. Druhú cenu pre Twilight získali Robert Pattinson a Kristen Stewart v kategórii Najlepší filmový bozk.
Rovnako ako Twilight si dve ceny odniesol aj film Harry Potter a Dary smrti - 2., ktorý triumfoval v kategóriách Najlepšie herecké obsadenie a Najlepší hrdina. Zlatý popcorn za najlepší komediálny výkon získala Melissa McCarthy za film Dámska jazda, ktorá sa spolu s Kristen Wiig, Mayou Rudolph, Rose Byrne, Wendi McClendon-Covey a Ellie Kemper postarala aj o najstrhujúcejší herecký výkon. Cenu za prelomový herecký výkon si zas odniesla Shailene Woodley za dramédiu Deti moje. Najlepším filmovým zloduchom sa stala Jennifer Aniston ako Julia Harris v komédii Šéfovia na zabitie, MTV Generation Award si odniesol Johnny Depp a MTV Trailblazer Award zas Emma Stone. V kategórii Najlepšia filmová hudba zvíťazila formácia LMFAO so skladbou Party Rock Anthem, ktorá zaznela vo filme 21 Jump Street.

Odovzdávanie tohtoročných MTV Movie Awards moderoval britský komik a herec Russell Brand, pričom počas ceremoniálu vystúpili rapper Wiz Khalifa so skladbou Work Hard, Play Hard a kapela Fun spolu so speváčkou Janelle Monáe predviedli spoločný hit We Are Young.




Prehľad víťazov a víťaziek MTV Movie Awards 2012:

Najlepší film: Twilight sága: Úsvit - 1. časť
Najlepší mužský herecký výkon: Josh Hutcherson - Hry o život
Najlepší ženský herecký výkon: Jennifer Lawrence - Hry o život
Najlepší komediálny výkon: Melissa McCarthy - Dámska jazda
Prelomový herecký výkon: Shailene Woodley - Deti moje
Najlepšie herecké obsadenie: Harry Potter a Dary smrti - 2.
Najlepšia filmová premena: Elizabeth Banks - Hry o život
Najlepší filmový súboj: Jennifer Lawrence s Joshom Hutchersonom proti Alexandrovi Ludwigovi - Hry o život
Najlepší filmový bozk: Robert Pattinson a Kristen Stewart - Twilight sága: Úsvit - 1. časť
Najstrhujúcejší herecký výkon: Dámska jazda - Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McClendon-Covey a Ellie Kemper
Najlepší filmový zloduch: Jennifer Aniston - Šéfovia na zabitie
Najlepší hrdina: Harry Potter - Harry Potter a Dary smrti - 2.
Najlepšia filmová hudba: LMFAO - Party Rock Anthem (21 Jump Street)
MTV Generation Award: Johnny Depp
MTV Trailblazer Award: Emma Stone
©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.