30. 8. 2012

Zomrel Brian Gerber


 Zomrel Brian Gerber

Amerického producenta Briana Gerbera našli v stredu ráno mŕtveho v kalifornskej chránenej oblasti Angeles National Forest. Podľa dostupných informácií zišiel s autom z cesty a zrútil sa do rokliny. Neďaleko jeho tela vraj ležal list na rozlúčku, ktorý naznačuje, že šlo o samovraždu. Bývalý kolega Leonarda DiCapria bol nezvestný už niekoľko dní a podľa vyjadrení jeho rodiny bol pred odchodom z domu vystresovaný a sám sa vyjadril, že sa chce vo svojom aute zrútiť z útesu. Gerberova rodina po jeho zmiznutí žiadala o pomoc pri hľadaní aj fanúšikov producenta na Facebooku. Po nájdení jeho tela členovia rodiny doplnili na sociálnu sieť nový príspevok. "Naše najhoršie obavy sa naplnili. Brianova rodina vám ďakuje za kondolencie, pozitívne myšlienky, modlitby a prosíme vás o trpezlivosť a porozumenie v tomto ťažkom období."
Štyridsaťjedenročný Gerber pracoval predovšetkým ako producent dokumentárnych filmov. Jedným z nich je aj snímka o globálnom otepľovaní 11. hodina (2007), na ktorej sa spolu s ním podieľal aj Leonardo DiCaprio. Okrem toho mal na svojom konte snímky ako Tell Me Do You Miss Me (2006), Project Kashmir (2008) či The Dungeon Masters (2008). Zanechal po sebe manželku Arabellu Fields a dvoch synov.

 ©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.