16. 10. 2012

"Nech fandí DIGI TV!"

"Nech fandí DIGI TV!"




Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava sa snaží preložiť termín stretnutia 15. kola Corgoň ligy so Spartakom Trnava z piatka 2. na nedeľu 4. novembra. Ako informuje oficiálna stránka Slovana, bratislavský klub sa na zmene termínu už predbežne dohodol s televíziou DIGI Sport. Keďže o dva dni neskôr sú na programe odvetné štvrťfinálové stretnutia Slovnaft Cupu (Ružomberok - Slovan, Trnava - B. Bystrica), Slovan sa tiež snaží získať súhlas zainteresovaných klubov na presun termínu ich pohárových stretnutí o jeden deň neskôr na stredu 7. novembra.
"Belasí" v pondelok odoslali oficiálnu žiadosť o zmenu termínovej listiny Slovenského pohára na Športovo-technickú komisiu Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) i všetkým trom klubom, ktorých by sa zmena dotkla, teda MFK Ružomberok, FC Spartak Trnava a FK Dukla Banská Bystrica. Vedenie Slovana zároveň listom požiadalo prezidenta zväzu Jána Kováčika o pomoc pri riešení vzniknutej situácie. S Úniou ligových klubov (ÚLK) sa klub už dohodol na odklade termínu stretnutia Slovan - Trnava na nedeľu, ale len v prípade, že spomenuté štvrťfinálové stretnutia Slovenského pohára preložia na stredu 7. novembra.
"Veríme, že naša snaha a iniciatíva budú mať úspešný výsledok a že sa derby odohrá v pravej futbalovej atmosfére. Odohrať takéto stretnutie bez fanúšikov by bolo absolútnou dehonestáciou najslávnejšieho a najatraktívnejšieho derby zápasu na Slovensku. V klube sme presvedčení, že všetky zainteresované strany nájdu spoločnú reč pre dobro slovenského futbalu a dokážu, že ľuďom v slovenskom futbale záleží na fanúšikoch." povedal pre web Slovana jeho PR riaditeľ Tomáš Straka.

Fanklub Slovana Bratislava Belasá šľachta už dávnejšie avizoval bojkot zápasu so Spartakom Trnava v prípade, že sa uskutoční v piatok 2. novembra, a to so zdôvodnením, že pre priaznivcov "belasých" je tento termín neatraktívny. Presun si vyžiadala televízia DIGI TV, ktorá vlastní práva na vysielanie corgoňligových stretnutí. Bojkot derby Slovana s Trnavou sa mal niesť v duchu "Nech fandí DIGI TV!".

©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.