28. 11. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS




V pridelení frekvencií Rádia Viva nenašli podľa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pochybenie ani poslanci. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová, po tohtoročnom jarnom výberovom konaní sa spoločnosť Viva Production House, s.r.o. - neúspešný uchádzač o frekvencie, na ktorých do decembra 2013 vysiela Rádio Viva, obrátila s podnetom na preskúmanie zákonnosti rozhodnutia RVR na Generálnu prokuratúru SR. Podnet Generálna prokuratúra SR odložila ako neopodstatnený a v septembri vo svojom stanovisku RVR oznámila, že pridelenie frekvencií novému projektu Info Rádio bolo v súlade so zákonom, pripomenula ďalej hovorkyňa licenčnej rady.
Stanovisko prokuratúry v utorok prerokoval aj Výbor Národnej rady SR pre kultúru a média, ktorý v RVR urobil po výberovom konaní na obsadenie frekvencií Rádia Viva poslanecký prieskum. "Po oboznámení sa so stanoviskom Generálnej prokuratúry Výbor NR SR pre kultúru a médiá poslanecký prieskum v rade ukončil," dodala v tlačovej správe Lucia Jelčová.
Rádio Viva by malo vysielať už len do konca budúceho roka. Na 28 frekvenciách Vivy bude od 22. decembra 2013 vysielať nové INFO Rádio. Rozhodla o tom RVR v jarnom výberovom konaní na obsadenie frekvencií pre rozhlasové terestriálne vysielanie, ktoré sa začalo 14. mája. Ako vtedy uviedol predseda RVR Miloš Mistrík, o všetky frekvencie, na ktorých vysiela Rádio Viva, mali záujem štyria uchádzači, nakoniec sa pre nedodanie dokumentov rozhodovalo medzi tromi a rada z nich vybrala spoločnosť Corporate Legal, s.r.o. Podľa Mistríka je to spoločnosť, ktorá sa zaoberá nehnuteľnosťami a deklarovala dostatok zdrojov. Hlasovanie o nej nebolo v licenčnej rade jednomyseľné, päť členov hlasovalo za a štyria proti. Konateľ firmy Viva Production House Milan Kodaj na rozhodnutie RVR koncom mája reagoval tvrdením, že pri prideľovaní novej vysielacej licencie firme Corporate Legal boli závažne porušené pravidlá a RVR táto firma podviedla.

© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.