10. 12. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS






Britská speváčka Cheryl Cole zažalovala producentov americkej verzie súťaže The X Factor. Tvrdí totiž, že napriek tomu, že ju z postu porotkyne vyhodili ešte pred začiatkom prvej série, jej dlhujú vyše 2,3 milióna dolárov (v prepočte približne 1,8 milióna eur). Hviezda v žalobe uviedla, že zmluva s Blue Orbit Productions jej zaručovala 1,8 milióna dolárov za prvú sériu a dva milióny za druhú sériu aj v prípade, že sa v šou nikdy neobjaví. Tiež jej mali počas každej série zaplatiť 100-tisíc dolárov za oblečenie, 25-tisíc dolárov za stylistu, 15-tisíc dolárov mesačne za ubytovanie v Los Angeles a 2 500 dolárov mesačne mala dostávať na bežné výdavky. Cole nakoniec vyhodili, lebo sa obávali, že diváci nebudú rozumieť jej výraznému britskému prízvuku a nahradili ju Nicole Scherzinger. Síce jej zaplatili za prvú sériu, no ona žiada aj peniaze za druhú sériu spolu so spomínanými príspevkami a odškodným - dovedna vyše 2,3 milióna dolárov.
Dvadsaťdeväťročná Cheryl Cole sa stala známou vďaka pôsobeniu v skupine Girls Aloud, ktorá vznikla v roku 2002 prostredníctvom talentovej šou Popstars: The Rivals. Okrem nej ju tvoria Nicola Roberts, Nadine Coyle, Kimberley Walsh a Sarah Harding. Na svojom konte majú päť štúdiových albumov - Sound Of The Underground (2003), What Will The Neighbours Say? (2004), Chemistry (2005), Tangled Up (2007) a Out Of Control (2008). Od roku 2009 skupina nebola aktívna, no v októbri 2012 ohlásili comeback. Všetkých päť členiek sa počas pauzy vydalo na sólovú dráhu, pričom Cole vydala zatiaľ albumy 3 Words (2009), Messy Little Raindrops (2010) a A Million Lights (2012). V singlových rebríčkoch bodovala so skladbami Fight For This Love, 3 Words, Parachute, Promise This, Heartbreaker alebo Call My Name. Tento rok vydala svoju autobiografiu Cheryl: My Story, v ktorej fanúšikom prezradila okrem iného podrobnosti o jej vzťahu a rozvode s Ashleym Coleom. Za futbalistu, ktorý ju podviedol s niekoľkými ženami, bola vydatá od júla 2006 do septembra 2010.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Irán spustil internetový portál pre zdieľanie videosúborov v snahe podporiť vlastnú kultúru a umelcov a vytvoriť alternatívu ku svetovo najnavštevovanejšiemu, americkému serveru, YouTube.
Ako informovala agentúra AP, zatiaľ nebolo zrejmé do akej miery bude iránska vláda sledovať alebo ovplyvňovať obsah na internetovom serveri Mehr na adrese mehr.ir.
Najobľúbenejšie internetové služby západného sveta ako Facebook, Twitter a YouTube sú v Iráne blokované, pretože ich islamská republika považuje za nepriateľský nástroj západných vlád proti režimu v Iráne.
Irán okrem toho už ohlásil aj vytvorenie vlastného internetového priestoru, v ktorom by nebola prítomná západná produkcia. Odborníci však podľa AP spochybňujú možnosti akejkoľvek krajiny vytvoriť úplne samostatný kyberpriestor odolný voči vonkajšiemu vplyvu.

Copyright © TASR 2012