12. 12. 2012

TASR NEWS



Verejnoprávna agentúra TASR podľa poslankyne za SDKÚ-DS Magdy Vášáryovej dostane za službu politickej strane Smer-SD v roku 2013 navyše 900-tisíc eur. Vášárová v rozprave k návrhu štátneho rozpočtu upozornila, že zatiaľ čo TASR od štátu na budúci rok dostane celkovo 1,4 milióna eur, keď jej k pôvodne navrhovaným 500-tisíc eur pridalo ministerstvo kultúry ďalších 900 tisíc, na mzdy v rezorte kultúry sa počíta s 8,6 milióna eur.
"Ja by som pri tej sume nebol taký kritický. Veď TASR musí informovať o tom, čo vyhlásia prezident alebo premiér. A uznajte sami, tesanie do kameňa nie je lacná záležitosť," konštatoval poslanec za Most-Híd František Šebej.
Vášáryová Smeru-SD vyčítala, že "zrušil zákon o anulovaní zástrčkovej dane, ktorú by mali platiť všetci, ktorí majú doma zástrčky". Štát si podľa nej zároveň naplánoval, že do RTVS pôjde navyše z verejných financií 28 miliónov eur oproti pôvodnej výške za zmluvu so štátom. Tieto dodatočné peniaze údajne majú smerovať na pôvodnú tvorbu, ktorú má ale RTVS robiť zo zákona. Podľa nej ide len o vykrytie deficitu verejnoprávnej televízie.
Kultúra je podľa poslankyne za SDKÚ-DS popoluškou štátneho rozpočtu. "Princ nikde, a s výhľadom do roku 2015 ani so žiadnym princom nepočíta," priblížila.

©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.