27. 3. 2013

Najvyšší súd zrušil odobratie frekvencií Rádiu Viva

Najvyšší súd zrušil odobratie

 
frekvencií Rádiu Viva


Najvyšší súd (NS) SR v plnom rozsahu zrušil rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR), ktoré by podľa konateľa Viva Production House Dušana Budzáka znamenalo koniec Rádia VIVA.
"Najvyšší súd SR dnes vyniesol rozsudok, v ktorom uznal žalobu o preskúmaní zákonnosti rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu o pridelení vysielacej licencie na 28 frekvencií Rádia VIVA. Súd zrušil rozhodnutie Rady z 15. mája 2012 v plnom rozsahu," uviedol dnes Budzák pre TASR.
Dodal, že RVR pridelila licenciu spoločnosti Corporate Legal, podľa NS SR však pritom porušila podmienky výberového konania. Navyše, podľa Budzáka táto firma nemala takmer žiadne relevantné skúsenosti z mediálneho prostredia, v minulosti pôsobila ako advokátska kancelária.
"Uchádzač - Corporate Legal nesplnil všetky zákonom stanovené podmienky, predovšetkým nepredložil doklady o technicko-organizačnom zabezpečení vysielania," komentuje rozhodnutie súdu Budzák. "Súd konštatoval, že došlo ku konfliktu záujmov v prípade hlasovania jedného z členov RVR," dodáva.
Budzák pripomína, že Vivu po prvom rozhodnutí RVR podporili viaceré známe osobnosti, napríklad Milan Lasica, Jožo Ráž, Zdeno Cíger, Helena Vondráčková a ďalší.
"Rozsudok NS SR nám zatiaľ nebol doručený, takže sa nevieme vyjadriť k jeho obsahu. Vieme len, že nám NS SR vec vrátil, takže o nej bude RVR opätovne rozhodovať," reagovala pre TASR hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

Copyright © TASR 2013