26. 3. 2013

TASR NEWS

TASR NEWS

Spravodajská mobilná aplikácia Teraz.sk pre smartfóny a tablety s operačným systémom Android je jednou z najpopulárnejších spravodajských aplikácií na Slovensku. Počas deviatich mesiacov si ju z Google Play stiahlo viac 20.000 užívateľov.
"Spravodajská aplikácia, ktorú sme priniesli, je rýchla, jednoduchá, prehľadná a bezplatná, a aj preto ju denne používa viac ako polovica z užívateľov, ktorí si ju nainštalovali," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.
Správy z portálu Teraz.sk sú v aplikácií triedené podľa najnovších, najčítanejších, najdôležitejších a podľa sekcií. Čítať sa dajú ako v knihe, jedným potiahnutím prsta. V aplikácií Teraz.sk sa dá nastaviť aj veľkosť písma a všetky správy sa dajú jedným kliknutím zdieľať na sociálnych sieťach alebo posielať e-mailom.
Androidová aplikácia Teraz.sk je prvou slovenskou spravodajskou aplikáciou, ktorá sa automaticky prispôsobuje aj tabletom. Kým v mobilných telefónoch klienti listujú medzi zoznamom sekcií, zoznamom správ a jednotlivými správami pohybom prsta zo strany na stranu, v aplikácii Teraz.sk pre tablety majú v ľavej časti obrazovky vysunutý zoznam správ alebo menu kategórií. Čítanie spravodajstva je tak oveľa prehľadnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie.
"Aplikáciu sme nastavili tak, aby automaticky detekovala, v akom zariadení je nainštalovaná a plne sa mu prispôsobila," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že aj touto aplikáciou TASR dokazuje, že okrem kvalitného, rýchleho a transparentného spravodajstva poskytuje verejnosti aj komfort pri jeho čítaní a patrí už nielen medzi obsahových, ale aj technologických lídrov na našom spravodajskom trhu.
Pre majiteľov smartfónov a tabletov s iným operačným systémom má TASR k dispozícií aj mobilnú aplikáciu pre iOS alebo mobilnú verziu stránky dostupnú na m.teraz.sk
.