2. 1. 2014

Denník SME si vymyslel tému o byte proti R. Ficovi

Denník SME si vymyslel tému 
o byte proti R. Ficovi

Denník SME aj počas prvého pracovného dňa nového roku pokračoval v otvorenej kampani proti Robertovi Ficovi v súvislosti s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. Škandalóznym spôsobom si vymyslel tému o údajnom "služobnom byte budúceho prezidenta SR."
V dnešnom vydaní na titulnej strane v článku "O darcoch na kaštieľ mlčia," venujúcom sa téme plánovanej rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky kaštieľa v Rusovciach, denník v úvodnom odstavci uviedol, že "v ňom sa má nachádzať aj služobný prezidentský byt."
V prípade tohto tvrdenia ide o zjavnú lož, čo dokazuje fakt, že v žiadnom vládnom materiáli, týkajúcom sa rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky kaštieľa v Rusovciach, sa o nijakom "služobnom prezidentskom byte" pre prezidenta Slovenskej republiky nehovorí, čo znamená, že takýto služobný byt v tomto kaštieli nebude.
O tom, že autora uvedeného článku viedla hlboká neznalosť alebo skôr zámer uškodiť, svedčí fakt, že z prezidentského apartmánu, ktorý je uvedený v špecifikácii plánovaných priestorov zrekonštruovaného kaštieľa, denník obratom urobil "služobný prezidentský byt." Keďže však vládny materiál hovorí o prezidentskom, ale aj kráľovskom apartmáne a Slovensko žiadneho kráľa nemá, je zjavné, že ide o priestory, ktoré budú slúžiť na ubytovanie najvýznamnejších zahraničných návštev tak, ako je to pri apartmánoch s týmto označením úplne štandardné vo všetkých svetových hoteloch.
Zámer za každú cenu vytvoriť umelou konštrukciou o údajnom služobnom byte pre budúceho prezidenta negatívny obraz o predsedovi vlády a prezidentskom kandidátovi R. Ficovi dokazuje aj komentár "Hniezdočko pre hlavu", ktorý na základe lživej informácie o údajnom služobnom byte prezidenta v úvode tvrdí "Vrcholom politickej kariéry u nás nie je stať sa prezidentom, ale stať sa prezidentom a mať byt na adrese: neogotický kaštieľ Rusovce, Bratislava V."
Vyzývame preto denník SME, aby svoje tvrdenia o "služobnom prezidentskom byte" doložil konkrétnymi citáciami z vládnych materiálov, dokazujúcimi toto tvrdenie. Ak tak denník neurobí, žiadame ho o ospravedlnenie. V opačnom prípade sa budeme brániť legitímnymi právnymi prostriedkami.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR