10. 4. 2014

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Vážení fanúšikovia hokeja,

Viacerí nám píšete kvôli nedeľnému zápasu finále Tipsport Extraligy medzi Košicami a Nitrou. V nedeľu 13. apríla 2014 dochádza na Slovensku ku kolízii dvoch hokejových podujatí. O 17:00 sa hrá v Nitre tretí zápas finálovej série Slovnaft playoff Tipsport Extraligy (Nitra – Košice) a v rovnakom čase sa v Bratislave začína 6. vystúpenie slovenskej hokejovej reprezentácie v Euro Hockey Challenge 2014 medzi reprezentáciami Slovenska – Ruska.

Ubezpečujeme Vás, že sme vynaložili maximálne úsilie dostať do priamych prenosov oba tieto dôležité hokejové zápasy s tým, aby sa skončili do 20:00 hod., keď vysielanie Dvojky pokračuje premiérou unikátneho filmového projektu Slovensko 2.0. 12. marca 2014 o tom RTVS informovala vedenie Prohokeja, riadiaceho orgánu Tipsport Extraligy, spolu s návrhom, aby sa finálový zápas č. 3 začal v Nitre o 14:30 hod. Prohokej s týmto návrhom oboznámil všetkých semifinalistov Slovnaft playoff Tipsport Extraligy (HC Košice, HK Nitra, ŠHK 37 Piešťany, HC ´05 b. Bystrica), ktorí návrh jednomyseľne odmietli.


Pri tvorbe nášho návrhu sme vychádzali zo skutočnosti, že finálový zápas č. 2 (teraz už vieme, že sa jedná o dvojicu Košice – Nitra) by sa dohral vo štvrtok 10. apríla najneskôr (aj s predĺžením a samostatnými nájazdmi) okolo 20:15 – 20:30 hod. Mužstvá by mali cca 66 hodín na regeneráciu do ďalšieho zápasu. Zvyčajný čas, ktorý v playoff absolvujú medzi zápasom číslo 2 a 3, by sa skrátil o dve a pol hodiny. Zároveň by oba tímy získali o rovnaký čas viac do úseku medzi zápasmi číslo 3 a 4 (4. zápas sa hrá v pondelok 14. apríla o 17:00 hod.). Pochybujeme, že v Nitre, ktorá zaznamenáva v sezóne 2013/2014 najväčší divácky hokejový boom spomedzi všetkých účastníkov Tipsport Extraligy, by nebola ochota divákov a fanúšikov navštíviť nedeľný zápas o dve a pol hodiny skôr.

Rozhodnutie uprednostniť do priameho prenosu národný tím je z pohľadu RTVS prirodzené. Je verejným celospoločenským záujmom vysielať prípravný zápas slovenskej hokejovej reprezentácie, niekoľko týždňov pred každoročným športovým vrcholom, akým nepochybne majstrovstvá sveta v hokeji sú. Reprezentačné zápasy už roky patria medzi najsledovanejšie športové prenosy Slovensku o to viac zápasy s takými súpermi akými nepochybne Rusko je.

V súčasnosti analyzujeme technické možnosti, aby sme počas vysielania reprezentačného zápasu prinášali divákom živé vstupy aj z tretieho zápasu finále playoff Tipsport Extraligy.
Ďakujeme za porozumenie.

Priebežné informácie nájdete na Šport v RTVS