6. 5. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Dlhoročný partner známej slovenskej moderátorky Roman D., obvinený políciou z vydierania a lúpeže, nebude stíhaný väzobne.
Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, ho 28. apríla nezobral do väzby. Voči tomuto rozhodnutiu však podal špeciálny prokurátor sťažnosť a o nej, teda o tom, či Roman D. pôjde do väzby za mreže, alebo nie, mal pôvodne rozhodovať dnes Najvyšší súd (NS) SR. "Dnešné zasadnutie bolo zrušené. V pondelok 5. mája totiž prišlo od prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry späťvzatie sťažnosti," informovala dnes TASR Kancelária predsedu NS SR.
Roman D. vraj spolu s ďalšími tromi mužmi ešte v roku 2011 vydierali istého Jána z Považskej Bystrice. Tomu jeden zo skupiny požičal peniaze, konkrétne 4000 eur, uviedla pred pár dňami televízia JOJ. Skupina vydieračov Jána vylákala na parkovisko pred jeden z miestnych trnavských barov, kde naňho začali kričať, vulgárne ho častovať a vyhrážať sa mu násilím, pokiaľ svoj dlh nesplatí. Keď sa Ján vydieračov zľakol, prisľúbil, že všetko splatí. Chlapi mu mali vziať bez jeho súhlasu luxusný Mercedes za vyše 45.000 eur.
"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil štyri osoby z trestného činu vydierania a lúpeže formou spolupáchateľstva. Tri obvinené osoby sú stíhané väzobne," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Andrea Dobiášová.
Vydierači sú podľa správ televízie JOJ a niektorých portálov teraz obvinení z vydierania a tiež lúpeže. Sudca však Romana prepustil na slobodu. Ak sa mu však vina dokáže, môže si vo väzení posedieť 10 až 20 rokov.

Copyright © TASR 2013