29. 9. 2014

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Rozhlasový okruh, ktorý vyhľadávajú spravidla starší poslucháči žijúci na vidieku, ale aj tí, ktorí cítia spolupatričnosť a prislúchajú k svojmu regiónu. Sú to ľudia, ktorí sú vďační za všetky obyčajné veci života. Sú srdeční a otvorení a je radosť s nimi tráviť čas. Takým spoločníkom je aj ich rádio. Žijú problémami a radosťami svojho regiónu, kraja spolu s Rádiom Regina.
"Regionálne vysielanie Rádia Regina má obrovské opodstatnenie a prináša kvalitné a detailné informácie z diania v regiónoch Slovenska. Okrem špecifickej hudobnej skladby je rozoznateľné aj mnohými farebnými odtieňmi, ktorými hrá, a od toho sa odvíja aj esencia tejto značky. Práve preto sme sa rozhodli zvoliť ústredný claim v znení: Rádio Regina – váš najbližší svet," odôvodnila kreatívnu ideu riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daša Matušíková.
Marcel Hanáček, šéfdramaturg Rádia Regina: "Novú grafiku sme komponovali v súlade s tým, čím Rádio Regina chce byť – Váš najbližší svet. Nová grafika bude konzistentnejšia – poslucháč by mal pri hľadaní medzi rozhlasovými stanicami veľmi rýchlo zaregistrovať zvukové logo, ktorým sa bude stanica identifikovať."
Staničným hlasom Rádia Regina je Miloslav Kráľ a upútavky vysielané na tomto okruhu bude stanica komunikovať cez hlas Lucie Križanovej.
Vysielanie Rádia Regina budú lemovať headlines v znení: Zo života okolo vás. Rádio Regina – váš najbližší svet. Teší nás byť s vami. Rádio Regina – váš najbližší svet. Domov nás spája. Rádio Regina – váš najbližší svet. Pozvánka na príjemné chvíle. Rádio Regina – váš najbližší svet. Radosť byť spolu. Rádio Regina – váš najbližší svet.

Autorom zvukovej grafiky je hudobník a skladateľ Roman Ferianc, slogan vznikol v interných kapacitách marketingu RTVS a jeho autorom je copywriter Robert Bunča.