4. 1. 2015

RTVS a EBU

RTVS a EBU


EURÓPSKA VYSIELACIA ÚNIA „EBU a Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) uzavreli dohodu, ktorá stanovuje podmienky upravujúce dodanie dodávok členským organizáciám zo strany EBU , ktoré sú potrebné pre implementáciu Projektu FNRMN v priestoroch členskej organizácie a podmienky upravujúce povinnosti členskej organizácie v rámci Projektu FNRMN.

EBU iniciovala Projekt budúcej výstavby povinných sietí pre spravodajstvo a rozhlas („Projekt FNRMN“) s cieľom navrhnúť a implementovať novú sieť za účelom čo možno najlepšej podpory dodávania jej povinných / potrebných aktivít pre jej členov (definovaní
ďalej).Cieľom Projektu FNRMN je dodanie najmodernejšej hybridnej terestriálnej vysokorýchlostnej / satelitnej sieťovej infraštruktúry, ktorá podporí výmenu materiálu Eurovízie medzi členmi.
Tento materiál môže tvoriť obsah vysielaný naživo alebo zo záznamu a môže byť získaný od členov alebo tretích strán.Projekt FNRMN je spoločným úsilím Stálych služieb EBU a členov, zahŕňajúci významné
ľudské a finančné zdroje. Pre úspešnosť tohto projektu je preto kľúčové, aby členská organizácia aktívne podporila jeho zavádzanie, a to úspešným a včasným splnením svojich povinností.
Dohodnutá cena je 124 419 €