15. 3. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Televízia BBC America stiahla z programu plánované dve epizódy 22. sezóny obľúbenej motoristickej relácie Top Gear. Namiesto nich odvysiela dvojdielny špeciál Top Gear: The Perfect Road Trip Italy. Zmena v programe je následkom sporu spoločnosti British Broadcasting Corporation (BBC) s moderátorom šou Jeremym Clarksonom. Predstavitelia BBC ho na neurčito suspendovali pre incident, pri ktorom 54-ročný rodák z anglického Doncasteru údajne udrel jedného z producentov programu. BBC preto oznámila, že vo Veľkej Británii neodvysiela nasledujúcu epizódu, ktorá mala mať premiéru v nedeľu 15. marca. Neskôr informovali, že pravdepodobne neodvysielajú ani zvyšné dve epizódy aktuálnej série. Fanúšikovia programu krátko po oznámení Clarksonovej suspendácie spustili online petíciu, prostredníctvom ktorej žiadajú jeho návrat. Podpísalo ju už viac než 870-tisíc ľudí.
Jeremy Clarkson je televízny moderátor a spisovateľ, ktorý sa preslávil práve vďaka spomínanému programu Top Gear. V ňom pôsobil najprv v rokoch 1988 až 2000 a potom od roku 2002 v novom formáte. Momentálne ho spolu s ním moderujú aj James May a Richard Hammond. Uvádzal tiež prvú sezónu programu Robot Wars, viacero iných motoristických relácií a v rokoch 1998 až 2000 mal vlastnú talkšou s názvom Clarkson. Je autorom štrnástich kníh.

Americký herec Justin Hires si zahrá v pripravovanom pilotnom filme seriálu Rush Hour. Projekt je televíznou adaptáciou filmovej série Križovatka smrti (1998, 2001, 2007), v ktorej sa predstavili Jackie Chan a Christ Tucker. Hires stvárni losangelského detektíva Cartera, ktorý napomáha hongkonskému kolegovi Leemu v podaní už ohláseného Jona Fooa. O réžiu pilotu sa postará Jon Turteltaub. Scenár napísali Bill Lawrence a Blake McCormick.
Séria akčných kriminálnych komédií Križovatka smrti odštartovala v roku 2008 a pre predstaviteľa detektíva Leeho, hongkonského herca Jackieho Chana, znamenala prelom v Hollywoode. V roku 2001 sa do kín dostalo pokračovanie a tretia časť série mala premiéru v roku 2007. Justin Hires si zahral napríklad v snímkach Gospel (2005), Tanec ulice (2007), 21 Jump street (2012) či Slightly Single in L.A. (2013).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.