16. 3. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Americký herec Joe Manganiello sa nakoniec nepredstaví v pripravovanom hororovo-komediálnom televíznom projekte Scream Queens. Tridsaťosemročného snúbenca kolumbijskej herečky Sofíe Vergary bude totiž tento rok naplno zamestnávať propagácia snímky Magic Mike XXL, ktorú si budú môcť slovenskí diváci a diváčky pozrieť v kinách od 16. júla. Tvorcovia seriálu však už zaňho stihli nájsť náhradu, a to rovnako starého Olivera Hudsona, známeho napríklad z dramatického seriálu Nashville (2012).
Televízia Fox chce Scream Queens uviesť na obrazovky túto jeseň, pričom verejnosti už ponúkli niekoľko teaserov. V novinke z dielne Ryana Murphyho, Brada Falchuka, Iana Brennana a Danteho Di Loreta by sa mali objaviť aj Lea Michele, Abigail Breslin, Keke Palmer, Jamie Lee Curtis, Nick Jonas, Emma Roberts, Ariana Grande či Skyler Samuels. Prvá sezóna sa bude odohrávať na univerzite, ktorou otrasie séria vrážd.

Americká herečka Jessica Lange sa neobjaví v pripravovanej piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story (2011). Šesťdesiatpäťročná rodáčka z Cloquetu v Minnesote, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, to uviedla na losangeleskom PaleyFeste. "Skončila som. Seriál nám priniesol veľký úspech. Bavilo ma stvárňovať tie štyri hrdinky v celej tej šialenosti. Milujem scenáristov, Ryana Murphyho a celé to bláznivé nakrúcanie. Pracovali s nami skvelí ľudia. Spoznali sme ľudí, ktorých by sme za normálnych okolností nestretli a práve to bolo pre nás požehnaním. Ak si z toho celého niečo odnesiem, bude to práve toto," uviedla Lange, ktorá za účinkovanie v seriáli získala štyri nominácie na Zlatý glóbus, pričom hneď prvú z nich sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na víťazstvo.
Tvorcovia piatej série s podtitulom Hotel už oznámili, že sa v nej predstaví speváčka Lady Gaga. Svoju účasť na projekte na PaleyFeste potvrdili aj Cheyenne Jackson a Matt Bomer, známy ako Neal Caffrey zo seriálu Biele goliere (2009 - 2014) alebo Felix Turner zo snímky The Normal Heart (2014). Ani jeden z nich však ešte presne nevie, v akých rolách sa objavia. Mená ďalších umelkýň či umelcov, ktorí by sa mali ukázať v nových epizódach, zatiaľ taktiež nie sú známe. Piatu sezónu plánuje americká televízia FX začať vysielať v októbri tohto roka.
Hororový seriál American Horror Story prinášajú na obrazovky scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Seriál si od svojho uvedenia v roku 2011 pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Jednu nomináciu získala aj Kathy Bates, ktorá v projekte účinkuje od roku 2013. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy.
Jessica Lange zaujala v roku 1976 vo filme King Kong a medzi ďalšie známe snímky, v ktorých si zahrala, patria Poštár zvoní vždy dvakrát (1981), Frances (1982), Hracia skrinka (1989), Mys hrôzy (1991), Noc a mesto (1992), Rob Roy (1995), Sesternica Beta (1998), Pokrvné puto (1998), Titus (1999), Veľká ryba (2003), Zlomené kvety (2005), Nechoď klopať na dvere (2005) alebo Manželský sľub (2012). Na konte má dva Oscary - z roku 1983 za vedľajšiu rolu vo filme Tootsie (1982) a z roku 1995 za hlavnú úlohu v romantickej dráme Operácia Blue Sky (1994), pričom za oba filmy získala aj Zlaté glóbusy. Toto ocenenie jej udelili aj za výkon v spomínanom King Kongovi a dráme Električka zvaná túžba (1995). Na konte má aj tri ceny Primetime Emmy. Je vyslankyňou dobrej vôle UNICEF.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
.

Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes po desiatich dňoch znova objavil na verejnosti, keď sa neďaleko Petrohradu stretol na rokovaní s kirgizským prezidentom Almazbekom Atambajevom.
Počas stretnutia s kirgizským kolegom sa Putin vyjadril aj k dohadom o príčinách svojej nezvyčajne dlhej neprítomnosti na verejnosti či v médiách. Svoje údajné problémy so zdravím komentoval vyhlásením, že "bez klebiet by bola nuda", a široko sa pritom usmieval do televíznych kamier. Podľa agentúry Reuters pôsobil Putin uvoľnene, aj keď bol pomerne bledý.
Jeho hovorca Dmitrij Peskov si z prítomných novinárov uťahoval, keď sarkasticky komentoval rôzne dohady o príčinách Putinovej záhadnej neprítomnosti v uplynulých dňoch.
"Tak ako? Všetci ste videli paralyzovaného prezidenta ovládaného generálmi? Len toť priletel zo Švajčiarska, kde bol pri pôrode, ako je známe," vyhlásil Peskov a zasmial sa.
Na otázku zahraničného novinára, čo je pravdy na správach, že k Putinovi pricestoval lekár zo zahraničia, Peskov s úsmevom odpovedal, že "aj on je medzi generálmi, ktorí sa zmocnili Putina".
Agentúra RIA Novosti informovala, že Putin na schôdzke s kolegom z Kirgizska vyzeral ako obyčajne. Prezidenti spoločne vošli do rokovacej sály a posadili sa do kresiel.
Kirgizský prezident ešte poznamenal, že ho Putin osobne povozil po areáli Konstatinovského paláca - dejiska schôdzky. Ubezpečil, že Putin nielen chodí, ale ešte aj šoféruje ako pretekár.
Dohady o Putinovej chorobe sa objavili minulý týždeň po tom, ako Kremeľ zrušil prezidentovu vopred naplánovanú cestu do kazašskej Astany a niekoľko schôdzok v Moskve. Živnou pôdou pre špekulácie bol aj stále komplikovaný vývoj na východnej Ukrajine, ale najmä nedávna vražda Putinovho veľkého oponenta - jedného z vodcov opozície Borisa Nemcova. Hovorilo sa i o sporoch vnútri mocenských klanov v Kremli, dokonca aj o Putinovom odstavení.
Špekulácie zosilneli aj v súvislosti s tým, že od 5. marca, keď prijal v Moskve talianskeho premiéra Mattea Renziho, sa Putin neobjavil ani na verejnosti, ani naživo v televízii. Zábery prezidenta Putina, ako pracuje vo svojej podmoskovskej rezidencii, odvysielala ruská štátna televízia až v piatok 13. marca.
Štáby vtedy Putina nasnímali v jeho rezidencii v Novo-Ogariove, kde sa koná väčšina jeho pracovných stretnutí, počas rokovania s predsedom najvyššieho súdu Viačeslavom Lebedevom.
V ruskej metropole sa však koncom minulého týždňa šírili správy, že Putin si upravil program, lebo sa stal otcom. Kremeľ ale vzápätí rozhodne poprel správy, že by sa Putinovi a ruskej gymnastke Aline Kabajevovej narodila dcéra. Súkromná klinika sv. Anny vo švajčiarskom Lugane, kde sa mal pôrod v Putinovej prítomnosti odohrať, odmietla médiám poskytnúť akýkoľvek komentár.
Ruský prezident si zakladá na svojom imidži zdatného chlapa, dobrodruha, ale aj ochrancu prírody a zvierat. V minulosti sa veľmi rád nechával fotografovať alebo filmovať počas zápasov v džude, pri streľbe, jazde na koni, poľovačke či kúpaní sa v sibírskych riekach.

Copyright © TASR 2015