25. 6. 2015

MO SR: Reakcia na zavádzajúci článok týždenníka Plus 7 dní

MO SR: 
Reakcia na zavádzajúci článok týždenníka Plus 7 dní


Ministerstvo obrany (MO) SR chce upozorniť na ďalší zavádzajúci článok v dnešnom vydaní týždenníka Plus 7 dní s názvom "Kto šéfuje obrane?". Článok anonymného autora narába s nepravdivými informáciami.
Ak by mal autor článku záujem o pravdivé informovanie verejnosti, takýto článok by nevznikol. Opýtal by sa totiž na Ministerstve obrany SR, či minister dostal oficiálnu pozvánku na konferenciu Globsec. Autor článku pravdepodobne nemal o odpoveď záujem, pretože by nemal za čo ministra kritizovať. Minister obrany Martin Glváč mal v čase konferencie Globsec bilaterálne rokovania so zástupcom generálneho tajomníka NATO Alexandrom Vershbowom, ale aj ministrami obrany Poľska, Macedónska a Čiernej Hory.
Ďalším nezmyslom v článku je tvrdenie, že minister obrany nerád cestuje do Bruselu a pritom aj tento týždeň sa tam zúčastnil na rokovaniach s rezortnými kolegami z krajín NATO. Ministerstvo obrany SR je zvyknuté na manipulatívne a zavádzajúce články v týždenníku Plus 7 dní, ktorých cieľom je negatívne informovať o aktivitách súčasnom vedení rezortu obrany. Jeho čitateľom pravidelne podsúva dezinformácie o ministerstve obrany Lukáš Milan- predĺžená ruka bývalého ministra obrany Ľubomíra Galka, ktorý si ho vybral za vedúceho oddelenia pre mediálnu podporu a šéfa rezortného časopisu.
V súvislosti s týmto ďalším tendenčným článkom žiada Ministerstvo obrany SR týždenník Plus 7 dní o opravu zavádzajúcich tvrdení. Sme presvedčení, že politické sympatie k strane SaS, jej podpredsedovi a osobná zatrpknutosť, by nemali mať prednosť pred právom verejnosti na objektívne informovanie.