19. 1. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Pakistan zrušil trojročný zákaz prevádzky internetovej zdieľacej stránky YouTube.com po tom, ako tento server spustil svoju lokálnu verziu, ktorá umožňuje tamojšej vláde požadovať odstránenie obsahu vyhodnoteného ako nevhodný. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Pakistan zablokoval prístup k YouTube v septembri 2012, keď tam bol zverejnený protiislamský film Nevinnosť moslimov (Innocence of Muslims), čo vyvolalo násilné protesty vo všetkých väčších mestách tejto krajiny so 190 miliónmi obyvateľov.
Na základe novej verzie YouTube však môže Pakistanský úrad pre telekomunikácie (PTA) požiadať o zablokovanie urážlivého obsahu, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo informačných technológií.
"Pakistanská vláda na odporúčanie PTA umožnila tamojším užívateľom internetu prístup k nedávno spustenej regionálnej verzii YouTube," uviedol zmienený vládny rezort.
Spoločnosť Google, ktorej YouTube patrí, však pripomenula, že nebude automaticky odstraňovať materiály bez ich preskúmania a preverovací proces bude rovnaký ako v jurisdikciách iných verzií tejto on-line služby.

Copyright © TASR 2015





Holandský futbalový klub Feyenoord Rotterdam na dva týždne suspendoval svojho útočníka Colina Kazima-Richardsa. Dôvodom sú vyhrážky 29-ročného tureckého reprezentanta na tlačovej besede novinárovi, ktorý v miestnom periodiku Algemeen Dagblad spochybnil jeho prístup k povinnostiam. Kazim do 1. februára nesmie ani trénovať s tímom a po tomto dátume klub prehodnotí jeho situáciu. Rodák z Londýna odohral v tejto sezóne holandskej Eredivisie jedenásť zápasov a iba raz skóroval. Informácie sú z BBC.




©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.