18. 1. 2016

RTVS: Hlasovanie v Radio_Head Awards sa začína dnes

RTVS:

Hlasovanie v Radio_Head Awards sa začína dnes

 Rádio_FM a Rádio Devín vyhlasujú 8. ročník hudobných cien Radio_Head Awards.

Poslucháči budú v prvom kole hlasovania jedinej súťaže na Slovensku, ktorá reflektuje to najlepšie zo slovenskej alternatívnej hudobnej scény za uplynulý rok, vyberať nominácie v kategóriách Album roka, Singel roka, Nováčik roka a Debut roka. Hlasovanie bude spustené už 18. januára, potrvá do 14. februára a v Ráne na eFeMku ho odštartujú Dominika Jašková a Martin Staňo.

Zásadnou zmenou 8. ročníka je spôsob hlasovania v žánrových kategóriách Hip Hop/Rap/RnB, Elektronická hudba, World Music/Folk, Hard and Heavy, Jazz a Klasika. O víťazoch v týchto kategóriách už nebudú rozhodovať poslucháči, ale odborné poroty, určené pre jednotlivé žánre. Porota do roku 2014 rozhodovala len o nomináciách, v druhom kole hlasovali fanúšikovia. Súčasťou rozhodovania odborných porôt bude však nielen hlasovanie, ale aj spoločná diskusia k nominovaným nahrávkam.

Podľa jednej z organizátoriek festivalu Veroniky Svorenčíkovej uplynulé ročníky Radio_Head Awards ukázali, že výber víťazov v hlasovaní fanúšikov je predovšetkým o popularite v daných okrajových žánroch a o počte fanúšikov. „Radio_Head Awards sa však snažia rozširovať obzory a chcú byť cenami aj o hudbe, nielen o popularite. Preto veríme, že sa nám podarí objaviť zaujímavú hudbu a rozprúdiť diskusiu o domácej scéne. V rukách poslucháčov však aj naďalej zostávajú hlavné kategórie, ktoré po pridaní kategórií Objav a Debut roka dávajú šancu aj menej známym kapelám či projektom,“ dodala.

Víťazov Radio_Head Awards za rok 2015 spoznáme na slávnostnom vyhlásení 13. marca v bratislavskej Starej tržnici.

Viac informácií nájdete na webe http://www.radiohlavy.sk/